Rahanjako valvotuksi

Aikaisemmin, kun valtio antoi kunnille vuosittain raha-avut, mukana annettiin ohjeet miten näitä rahoja käytetään, ne korvamerkittiin terveyden- ja sairaanhoitoon, koulunkäyntimenoihin, teiden hoitoon ja yleensä kuntien palveluihin ja muihin menoihin.

Jo aikoja sitten valtio muutti käytäntöä niin että se jakoi valtioavut könttäsummina kunnille. Nyt valtion pitäisi ottaa uudestaan käytäntöön aikaisempi jakomalli korvamerkinnöistä.

Miksi? Siksi, että kaikki kunnat eivät osaa hoitaa raha-asioita niin kuin pitäisi. Rahaa laitetaan sellaiseen, joka ei ole kuntalaiselle välttämätöntä, rakennetaan kalliita urheiluhalleja, jopa uima-altaita, jääkiekkokaukaloita. Etelä-Suomessa taitaa olla kylpylöitäkin, jotka ovat osittain tyhjäkäynnillä.

Tällaiset suuret urheiluhallit viheriöineen maksavat paljon käyttökustannuksineen ja sähkökuluineen. Nyt kun valtiokin elää velkarahalla, ja velkaa on paljon, kuntienkin pitää pärjätä pienillä budjeteilla ja muuttaa rahan käyttöä.

MARTTI NIKONEN Jyväskylä, Vesanka

Paperiliiton johto hyllytti puheenjohtaja Jouko Ahosen, kun hän rehellisesti sanoi mitä hän oli tehnyt Varman hallituksessa niin kuin muutkin hallituksen jäsenet.

Muissakin eläkevakuutusyhtiöissä johtajien palkkataso on suunnilleen samalla tasolla. Jokaisen on itse arvioitava, onko se liian korkea vai matala. Tämän Ahonen unohti julkisuudessa mainita haastattelijan riemuksi.

Ihmettelen Paperiliiton johdon älytöntä reagointia, jos Ahonen oli rehellinen ja vastasi tekemisiinsä Varman hallituksessa.

VEIKKO KOSKINEN Jämsä, Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu