Maakuntaviesti jää muiden kisojen alle

Maakunnan suurin hiihtojuhla Keski-Suomen maakuntaviesti on jälleen käsillä. Olosuhteet tapahtuman onnistumiselle Äänekoskella ovat mitä parhaimmat.

Uusilla säännöillä Äänekoski sai 20 hiihtäjää enemmän ladulle, lisäksi joukkuemäärä kasvoi viidellä viime vuoteen verrattuna. Myönteistä on, että 4 500 asukkaan Pihtiputaalla on kolme joukkuetta - mahtipitäjä Saarijärvi sai jalkeille vain yhden. Piskuinen Kannonkoski on jälleen mukana neljän vuoden tauon jälkeen.

Tammikuun tiukka kilpailukalenteri on tuskastuttanut kisarjestäjät ja etenkin ne kilpahiihtäjät, jotka tähtäävät suuremmille areenoille. Parhaimmat keskittyvät oikeutetusti tärkeimpiin kisoihin.

Koska tulevan talven kalenteri pääkilpailujenkin (mm. Skandinavia-cup, nuorten MM, SM) osalta on jo tiedossa kevätparlamentin aikoihin, kuunteliko Keski-Suomen Hiihdon johtokunta hiihtäjiä? Jos SM-hiihdot eivät sotke tulevaisuudessa maakuntaviestiä, niin sitten Skandinavia-cup ja FIS-hiihdot. Niihin osallistuminen on välttämätöntä lupaavalle hiihtäjälle uralla etenemiseksi.

Miten suuren hiihtourheilujuhlan käy huippujen kiertäessä maita ja mantuja? Onko maakuntaviesti menettämässä sille kuuluvan arvon, mikä sillä joskus oli? Haetaanko Saarijärvellä ensi vuonna maakuntaviestiin piristystä puulaakijoukkueista? Vai tyydytäänkö vain tilanteeseen ja taistellaan ladulla sillä "kakkosjoukkueella"?

Tilannetta ei auta yhtään sekään, että maastohiihdon lisenssien määrä on laskenut roimasti viime talvesta. Lisäksi ensi vuosina loppiaiset ovat viikonvaihteessa.

ARTO HYYTIÄINEN Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.