Energiamiehet tilastosumuttajina

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (Ksml 4.1. ) ja johtaja Pekka Salomaa (Ksml 3.1.) ylenkatsoivat Hannu Rahkosen (Ksml 27.12.) ajatuksia ja Ylen MOT-ohjelman taannoisia, todelta vaikuttavia skenaarioita suomalaisen energiapoliitikan tulevaisuudesta.

Ministeri Pekkarinen muun muassa kommentoi Suomen hiilidioksidipäästöjä asukasta kohti moninkertaisiksi verrattuna Kiinaan ja Intiaan. Loistava esimerkki rahvaan ajattelukykyä halveksivasta tilastosumutuksesta!

Kiinan asukasluku oli eilisiltana jotain reilut toista miljardia, mitä sitten tänään? Intian lukuja on vielä vaikeampi päivittää. Meitä lienee kai vain viitisen miljoonaa.

Käsittääkseni niin sanottu päästökauppa on eurooppalainen ilmiö, jolla rahastetaan tyhmiä äänestäjiä maksamaan tyhjästä. Minnehän nekin rahat päätyvät?

Koko kasvihuoneilmiö-ilmastonmuutosvöyhötys vaikuttaa globaalilta huijaukselta. Jälleen kerran joku hyötyy uhkakuvilla pelottelun avulla suoritetusta rahastuksesta. Mahtaa kohta oikein viisailla miehillä ja professoreilla olla vaikeuksia selittää ilmaston lämpenemistä Etelä-Euroopankin värjötellessä hankien, korkeitten nietosten keskellä.

Ilmaston lämpötila on aina vaihdellut, pääasiassa maan akselin ja kiertoradan muutosten myötä taivaanmekaaniikan lakien mukaan sekä auringon aktiivisuuden aiheuttaman kosmisen säteilyn määrän rajoissa. Ilmakehällä on myös taipumus itsekorjailuun.

Tällaisia vaihtoehtoisia teorioita matemaattisin totuuksin esittävät tutkijat on leimattu hörhöläisiksi, vaikka nimityksen ansaitsisivat paremmin heidän valtavirran mukana muutamaan vääristeltyyn tilastoon uskovat kollegansa.

Jos herrat Salomaa ja Pekkarinen vielä vakaasti ovat sitä mieltä, että tulevien valmistuvien ydinvoimaloiden tuottamaa sähköä riittää kotimaan kulutukseen halvemmalla tämän päivän hintaan suhteutettuna, he voisivat lupautua syömään kalsarinsa ilman sinappia, jos osoittautuu, että he ovat mahdollisesti olleet väärässä. Näkis vaan?

MARTTI JUTILA Laukaa, Lievestuore

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu