Kurjistamieskierre jatkuu

"Pylvästalossa" eli eduskunnassa suunnitellaan vanhentumispäivien alaisten elintarviketuotteiden alennushintojen poistamista ja sitä kautta käyttökelpoisten tuotteiden viemistä roskiin.

Kun tuotevalikoimat ovat laajat, niin kaupat ovat alentaneet vähän kyseisten tuotteiden hintoja. Näin kauppa on voinut pelastaa edes osan muuten menettämistään kustannuksista. Mikäli tuo hölmö ajatus toteutuu, niin se tietää mediatietojen mukaan kymmenien miljoonien lisäkustannuksia kaupalle.

Jatkuessaan se tietää tuotteiden hintojen korotuksia, koska menetetyt tappiot on pakko korjata sillä tavoin. Mikäli tämäkin johtuu EU:sta, niin siihen mukaan halunneet kansalaiset voivat olla tyytyväisiä leirivalintaansa.

Nyt olemassa olevaa tilanteeseen ovat ainakin oman gallupini mukaan tyytyväisiä ne kuluttajat, jotka ovat pudonneet SDP:n puheenjohtajan esittämän köyhyysrajan alapuoliseen kuoppaan.

Tuo raja on mielestäni ymmärtämättömän korkea. Päätöksien kritisoiminen ja vaatimukset korjauksiin ovat moraalittomia, koska päätöksien yhtenä tekijänä oli juuri SDP:n aiemmat ministerit. Heidän ansioitaan oli nykyisten köyhyyskuoppien syventäminen. Näin kyseisten päätösten kritisoiminen osuu vain omaan nilkkaan ja ehkäpä nekin osumat näkyvät seuraavissakin vaaleissa?

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu