Pienille puolueille ei tukea heru

Vanhojen valtapuolueiden saama ohjaava vaalituki on aiemmin oletettua paljon laajempi. Uusia paljastuksia tulee päivittäin. Osa rahoista on likaisia ja niitä on ryhdytty palauttamaan. Eduskuntavaalien suurrahoittajan Nova Groupin konkurssipesä on tähän mennessä saanut kaksi rahapalautusta. Yhdistys nimeltä MJT-klubi palautti 5 000 euron suuruisen summan. Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura palautti puolestaan yli 850 euron summan.

Yrittäjyysasennetta ajava Yksityisyrittäjäin säätiö paljastui kokoomusta rahoittavien säätiöiden suurimmaksi yksittäiseksi lahjoittajaksi. Se antoi kokoomusta rahoittavalle Kansallisen kokoomuspuolueen säätiölle viime vuonna 100000 euroa. Myös Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto on rahoittanut 150000 euron tuella kokoomusta. Aiemmin olemme kuulleet muun muassa lääketeollisuuden tukeneen poliittista toimintaa.

Uudet lailliset puolueet, jotka laajentavat demokratiaa eivät saaneet valtion, eikä yhteisöjen tukea, koska ne halutaan vaientaa.

Senioripuolue on kuitenkin sinnitellyt kolmet vaalit ja saanut kaksi kaupunginvaltuutettua. Edelleen se on lähdössä aatteen ohjaamana vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Kannustusta tulee uusilta eläkeläisikäluokilta, heidän havaitessaan henkisen, taloudellisen ja poliittisen ikäsyrjinnän.

ESKO JÄRVENPÄÄ

kaupunginvaltuutettu (ssp.) Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu