Sanoma käyttää eniten suomalaista paperia

Keskisuomalainen epäili 5.9. pääkirjoituksessaan Sanoman isänmaallisuutta, koska Sanoma on lehden tietojen mukaan Suomen "suurin venäläisen paperin käyttäjä". Minulla ei ole tietoa siitä, onko Sanoma Suomen suurin venäläisen paperin käyttäjä, koska tilastoja tästä ei käsittääkseni ole.

Sen kuitenkin tiedän, että Sanoma on Suomen selvästi suurin suomalaisen paperin käyttäjä. Koko Sanoma-konserni käyttää paperia eri puolilla Eurooppaa vuosittain yli 250000 tonnia, josta noin 80 prosenttia on suomalaisten yhtiöiden tuottamaa.

Sanomalehtipaperia Sanoma News käyttää vuosittain runsaat 90000 tonnia. Käytämme niin UPM:n tehtaalla Kaipolassa kuin StoraEnson tehtaalla Varkaudessa tuotettua paperia. Käyttämämme suomalaisen paperin määrä on moninkertainen esimerkiksi Keskisuomalaiseen verrattuna. Siksi leimakirveen heiluttelu Sanoman suuntaan ei ole oikeudenmukaista.

Venäläisen paperin osuus Sanoma-konsernin kokonaispaperikäytöstä on seitsemän prosenttia. Tämä tarkoittaa alle kolmannesta Suomeen Venäjältä tuodusta paperista, jonka kokonaismäärä oli viime vuonna tullitilaston mukaan 64000 tonnia. Yli kaksi kolmasosaa venäläisestä paperista kuluu siis muissa kuin Sanoman lehtipainoissa. Miten tämä jakautuu, siitä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Yksi venäläisen paperin käyttäjä on Keskisuomalainen-konserni, mikä pääkirjoittajan olisi ollut reilua todeta.

MIKAEL PENTIKÄINEN toimitusjohtaja, Sanoma News

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu