Kuljettajat noudattavat lakia

Isto Laapio ja Beata Hebola kirjoittivat (Keskisumalainen 4.9.) linja-autonkuljettajien kännykkään puhumisesta. Olisikohan niin, että kuljettaja on puhunut linja-auton omaan luuriin, joka on johdolla kiinni autossa? Sellaiseen puhuminen on täysin laillista, eikä todellakaan vaaranna kenenkään terveyttä.

Keskustassa saa ajaa 40 kilometriä tunnissa, kokenut kuljettaja kykenee kyllä arvioimaan onko tarpeen käyttää sitä alhaisempaa nopeutta vai ei.

Paljon vakavampia syytöksiä esittävät Emma Sergejeff ja Emmi Simsiö (Keskisuomalainen 7.9.). Onko heillä todisteita ylinopeuksista, vai perustuvatko väitteet "meistä tuntuu" pohjalle?

Lause "...kuskien pitäisi saada samat rangaistukset kuin muidenkin" sisältää varsin vakavan korruptiosyytteen sekä poliisia että oikeusjärjestelmää vastaan. Suomessa kaikki ovat oikeuden edessä samanarvoisia, mutta jos tiedossanne on tapauksia, joissa poliisi tai oikeuslaitos ovat syyllistyneet linja-autonkuljettajien suosimiseen väitetyllä tavalla, toivon että todisteenne ovat pitäviä myös mahdollisessa kunnianloukkaus oikeudenkäynnissä.

ARTO RINNESALO linja-autonkuljettaja, käräjäoikeuden lautamies Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu