Mediamaksua ei pidä hyväksyä

Television katsojat ovat suivaantuneet huonoihin ohjelmiin niin, että ovat lopettaneet television katsomisen peruuttaen tv-lupamaksun. Näin Yle on joutunut etsimään uusia keinoja varain hankintaan, jotta se voisi edelleen pitää pystyssä laitostaan. Ylen pääjohtaja on kertonut, että tv:n katselijoiden määrän väheneminen johtuu digiaikakauden alkamisesta. Näinhän asia ei ole, vaan syynä on yksinomaa ohjelmien ala-arvoinen taso.

Nyt suunnitellaan pakkomaksua, jotta Yle voisi pitää yllä aivan ylisuureksi paisunutta laitostaan ja samalla jatkaa turhanpäiväisten ohjelmien tuottamistaan.

Olisi jo viimein puututtava laitoksen toimintaan siten, että ohjelmien laatu saataisiin arvokkaammaksi. Samalla tulisi supistaa ohjelmatuotanto järkevälle tasolle.

Aiottua mediamaksun määräämistä voisi verrata siihen, että auton käyttövero muutettaisiin liikennemaksuksi ja se perittäisiin kaikilta talouksilta. Mediamaksun perusteita mukaellen maksu määrättäisiin koska jokainen kansalainen kuitenkin käyttää eri liikennemuotoja liikkumiseensa!

Näin alenisi auton käyttöveron määrä samaan tapaan kuin tv-lupamaksu mutta olisi yhtä epäoikeudenmukainen kuin mediamaksu.

PEKKA PUIRAVA Ylivieska

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu