Keskusta, ryhtiä!

Jos sodan jälkeen maan hallituksessa olisi istunut kokoomus,olisi Suomi lainsäädännössä monilta osin kehitysmaa.Varsinkin sosialipolitiikan osalta. Kokoomuksen jättäminen hallituksen ulkopuolelle on selitetty "yleisillä syillä". Kyllä kokoomus oli tuolloin ja on tänä päivänäkin vain rikkaiden asialla.

Historian kirjat ja eri tutkimukset tuovat julki kaiken taistelun 1950-luvun kahta puolta tehdyistä, tavallista kansan enemmistöä koskevista lakimuutoksista.Lähes aina äärioikeisto pani vastaan. Lapsilisät, vuosilomalait,eläketurva,sairasvakuutus ja lääkkeiden osittainen korvaus valtion toimesta eivät olleet itsestään selvyyksiä kuten nyt nuorista tuntuu.

Nyt kaikki nuo asiat ovat Kataisen hallituksen höyläyksen kohteena. Jos herätystä äänestyskopissa ei pian tapahdu,kaikki menetetään.

Myös paljon puhuttu isänmaallisuus sodan jälkeen koettiin vain porvareiden asiaksi. Miten on tänä päivänä? Kaukana minusta on Suomen etu kun kaikki kansalllisomaisuus myydään. Jatkuvaa huutokauppaa käydään muka valtion rahapulan korjaamiseksi. Verovaroin kehitetyt tuotantolaitokset ovat pääsääntöisesti ulkolaisten omistuksessa.

Eihän näin menettele diktatuurivaltiotkaan. Valtion ja varsinkin kuntien verotulojen laskuun ovat syinä juuri hallituksen jatkuvat veronalennukset ja aina suurituloisten hyväksi. Sen on pakko näkyä verotulojen kasvussa.

Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan maan hallituksen vuoden 1993 veroratkaisulla on ollut ratkaiseva merkitys tulo-ja varallisuuserojen mielettömään kasvuun. Sen jälkeen tehdyt veroratkaisut ovat jatkuneet samoin lopputuloksin. Eli Ahon, Lipposen ja Vanhasen hallitukset ovat olleet maan rikkaille ja hyvätuloisille onnen aikaa.

On erittäin mielenkiintoista seurata, kuinka pitkään kansa jaksaa jupista, mutta ei muuta äänestyskäyttäytymistään. Eikö tämä kansa todellakaan ole muuttunut Paasikiven ajoista? Hän totesi moneen kertaan, että "Suomen kansa on poliittisesti yksinkertaista kansaa".Galluppeja seuratessa mikään ei näytä muuttuneen 70 vuodessa.

Nyt odotukset kohdistuvat kovasti keskustapuolueeseen. Historia maalaisliiton ajalta jo velvoittaa keskustaa terästymään. Puolue koetaan vieläkin koko maan puolueeksi,ei vain kasvukeskusten liikkeeksi. Suomen suuri enemmistö on unohdettu, eivätkä arviot 700 000 köyhästä ole millekkään puolueelle mairittelevaa tilastoa.

URPO IHALAINEN Pihtipudas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu