Kettuset rahat puhuttavat

Kettusen erorahakeskustelu herättää kysymyksiä, koska tuntuu, että asioita on salailtu. On puhuttu Kettusen erottamistarpeesta, mutta perimmäisiä syitä ei ole esitetty.

Kettusen silloinen puoliso oli työsuhteessa Helsingissä, mistä on saattanut muodostua intressi muuttaa sinne. Mieleen toisaalta tulee, että kyseessä on ollut "kultainen kädenpuristus". Olihan Kettusen aikaansaannoksia kehuttukin. Hänellä oli myös työuupumusta ja lomaa.

Kiintoisaa olisi selvittää, miten sopimus eroaa virkamiehen lahjomisesta ja lahjoman vastaanottamisesta virkamiehenä, jos eroamisen perusteeksi on asetettu ja sovittu mainittu saanto yksityisoikeudellisena henkilönä. Maksavana osapuolena on julkishallinnollinen yhteiskunnan verovaroista vastuuhenkilöiden suorittama maksu. Selittyykö asia sopimustekstikikkailulla lailliseksi ja yleisesti hyväksyttäväksi?

Asia on saatettu selittää julkisuuteen muunneltuna totuutena.Vaaleilla valitut henkilöt ovat vastuussa äänestäjille. Olisi mielenkiintoista lukea koko sopimusteksti sellaisenaan. Vai onko se salainen? Äänestäjillä pitäisi olla oikeus tietää, mitä valitut päättäjät ovat sopineet.

Mikäli tällainen menettely oikeutetaan, saatetaan joutua korruptioon. Ei voitane lähteä linjalle, että virkamiestä ei voisi irtisanoa normaalein kriteerein, mikäli tilanne sitä vaatii.

PEKKA PIHLMAN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu