Kepposia kettutarhassa

KHO:n ratkaisu (Ksml 29.8.) entisen kaupunginjohtajan irtisanoutumisrahasta on oikea.

Itse seurasin yli 30 vuotta tapahtumia pienemmästä jämsäläisvaltuustosta ja sen apuelimistä, jotka nimikoin kaikkinensa kettutarhaksi. Kaikki niissä tehdyt päätökset aina eivät olleet terveen talonpoikaisjärjen mukaisia, todistettavasti.

Mutta seuratessani tätä Jyväskylän mainittua korvausasiaa ihmettelin, miten valtuustossa voikaan olla enemmistö, jolla ei ole moraalisesta selkärangasta käsitystäkään. Valtuutetut ovat pelanneet pienissä piireissään omaa peliään josta kuvittelivat hyötyvänsä.

Vaikka eroraha ei kaada Jyväskylän taloutta, pitää ajatella myös päätöksen seurauksia. Mikäli moinen tauti paisuu koko maata kattavaksi, pitää harkita kalliisti palkatun, joskus jäsenkirjavalitun henkilön kokonaismerkitystä seurauksineen.

Suomen Ateenasta tulisi alkaa myös pöydän puhdistaminen KHO:n päätöksen suuntaan. Niitä luottamushenkilöitä pitää kiittää, jotka johdonmukaisesti ovat osoittaneet olevansa valitsijoidensa asialla eli vaatineet tuomioseuraamuksen mukaisesti rahoja takaisin parempaan talousarviokäyttöön.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Usein näkee tässäkin lehdessä haukuttavan terveyskeskusten toimintaa, ehkä joskus aiheestakin. Monet kirjoittajat eivät kuitenkaan kykene ehdottamaan toimintaan parannuksia. Ei edes tiedetä, mistä esimerkiksi hitaus ja aikapulat johtuvat.

Vaan nytpä tuleekin positiivista palautetta Tapionkadun terveyskeskuksen toiminnasta.

Soitin sairaanhoitajan numeroon ja kerroin ongelmastani, joka koski reseptilääkettä. Asialla ei mielestäni olisi ollut kiire.

Perushoitaja totesi, että tule tänään päivystykseen kello 14, varaan ajan siksi. Hänen mielestään asialla oli kiire.

Menin käskettynä hetkenä odottelemaan ja klo 14.30 kävelin ulos resepti kourassa hyvin ohjeistettuna lääkkeitten käyttöön. Koko prosessi kesti kolmisen tuntia. Suuret kiitokset hyvästä ja nopeasta palvelusta.

REIJO WESSMAN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.