Kuljettajilla kiire

Mielestämme Jyväskylän paikallisliikenteen kuljettajat kaahaavat rikkoen nopeusrajoituksia. Eikö kaikilla ole samat velvoitteet liikenteessä? Eivätkö hyvät tavat kuulu asiakaspalveluun ja myös liikenteeseen?

Vaikka olisikin kiire, pitää ottaa huomioon matkustajat ja muut liikenteessä olevat. Vaikka aikataulut ovat tiukat, tulisi kuljettajien muistaa katsoa suojatiet kunnolla, ettei tapahtuisi tapaturmia.

Vaaratilanteita voi myös syntyä, kun kuskit ajavat kiireessä punaisia päin. Linja-autoja pitäisi valvoa enemmän ja kuskien pitäisi saada samat rangaistukset kuin muidenkin.

Vaikka linja-autoilla onkin etuajo-oikeus linja-autopysäkiltä lähtiessä, mielestämme hyviin tapoihin kuuluisi katsoa olan yli, onko ajoradalla jo autoa. Näin vältyttäisiin säikähdyksiltä ja onnettomuuksilta.

Kun matkustaja saapuu linja-autoon, kuljettaja on asiakaspalvelu tilanteessa, joten hänen täytyisi käyttäytyä soveliaasti. Lyhyt pirteä tervehdys on mukava, mutta liika jaarittelu tai kuulumisten kysely on turhaa. Myös välinpitämättömät kuskit ja hiljaiset hissuttelijat tuntuvat tökeröltä.

Ratkaisu näille ongelmille voisi olla, että pidennetään kuljettajien reittikohtaisia aikoja.

EMMA SERGEJEFF EMMI SIMSIÖ Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu