Jätevettä hanasta

Leppälahti-Savio vesihuolto-osuuskunnan vesiputkista on tullut jätevettä yli puolen vuoden ajan Keski-Suomen ympäristökeskuksen valvoman urakoitsijan virheellisten putkiliitosten vuoksi. Tämä joutui siitä, että kiinteistökohtainen jätevesipumppaamo oli kytketty runkovesiputkeen, joka oli yhteydessä maalaiskunnan vesiverkostoon ja sitä kautta Jyväskylän kaupungin vesiverkostoihin. Virheellisten putkikytkentöjen seurauksena viemärivettä pääsi puhdasvesiputkiin.

Ovatko bakteerit peräisin mainitun osuuskunnan verkostoista, jotka ovat yhteydessä Vaajakoskelle ja Jyväskylään.

Olen yrittänyt puuttua ympäristökeskuksen hallinnoiman runkolinjan virheisiin osuuskunnan puheenjohtajan ominaisuudessa, mutta tuloksetta.

Jäteveden esiintyminen vesijohtoverkostossa ei kiinnostanut ketään viranomaista, kuten poliisia tai terveysvalvontaviranomaisia, saatika ympäristökeskusta muuta kuin "peittelymielessä".

Viemäriveden esiintyminen puhdasvesiverkostossa ilmenee myös Keski-Suomen ympäristökeskuksen rakennuttamispäällikkö Aimo Ruokankaan 19.8.2008 päivätystä pöytäkirjasta seuraavasti: "putket oli kytketty väärinpäin ja puhdasvesijohdosta oli tullut viemärivettä."

Kannattaisiko tarkistukset aloittaa ensiksi Leppälahti-Savio vesihuolto-osuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoista, vaikkakin sitä Keski-Suomen ympäristökeskus työnsuorittajana vastustaa.

TEIJO TAIPALE rakennusmestari Leppälahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.