Liikennevalot ratkaisuksi Louhusalmen sillalle

Hanna Parkkola kirjoitti (Ksml 13.8.) Säynätsalon Louhusalmen sillasta, jonon oli enen lamaa suunniteltu levitys.

Mielestäni liikennetiheys sillalla ei ole sitä luokkaa, että levitystä tarvittaisiin. Sillalla voisi erottaa ajokaistasta pyörätien, joko merkein tai korotettuna siten, että lumityöt evät vaikeudu.

Liikenne on mahdollista ohjata valoilla, joita on joskus työaikaisina käytettykin. Keskustassa on valo-ohjattuja risteyksiä paljon suuremmissa liikennetiheyksissä. Autoja pelätään, mutta ihmiset niitä ajavat ja hallitsevat, hekin koululaisten vanhempia.

Muuratsalossa Vuorenlahdenkadulla on kesän ollut asfaltti paikkaamatta. Liekö unohtunut, kun se oli paikkausvalmiina silloin, kun Säynätsalon saarella tehtiin asfalttitöitä? Hyvin on silti pärjätty yhdellä kaistalla. Talven lumityöt ovat asia erikseen.

Kohta on lähellä suurta mäntyä, joka on voimakkaasti kallistunut tien päälle jonne sen painopiste oksineen kohdistuu. Kokeileeko kaupunki juurien pitävyyttä?

Rungon painon täytyy olla valtava. Jos juuret alkavat vaurioitutua ja pitävyys pettää, runko kaatuu tielle. Se voi tapahtua nopeasti alkuun lähdettyään.

PEKKA PIHLMAN Jyväskylä, Muuratsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.