Vaaliraha on virrannut aina

Kun pitemmän aikaa on tullut seurattua vaalirahakohua, käsitys koiran hautauksesta tapauksessa varmistuu joka hetki.

Kohussa on tehty tikusta asiaa, ei puolueitten ulkopuolinen rahoitus ole uusi asia, kyllä sitä on tehty iät ja ajat.

Rahaa on tullut kotimaasta ja ulkomailta. Kehoitan lukemaan Jukka Rislakin kirjan Erittäin salainen - silloin asiasta saa varmuuden.

Jukka Rislakki on tutkinut tapahtumat ja kaikki hänen kirjoissaan mainitsemansa asiat ovat todennettavissa.

Suomalaiseen puolue-elämään rahaa on tainnut tulla ulkomailta enemmän kuin Suomesta, eikä ulkomaan raha ole ollut pelkästään rupla-nimistä, dollareita ja Saksan markkoja on kannettu kassikaupalla, myös demarivetoisille ammattiliitoille.

Rahan hupuloinnissa puolueet ovat ylivertaisen oloisia, mikä laulaen tulee se viheltäen menee.

Onko joku muuten nähnyt tai kuullut mihin puolueet käyttävät puoluetuen? Puolueitten ahneuden keksintö on tämä puoluetuki, tuki joka on mädättänyt suomalaisen demokratian. Tukea väitetään maksettavan demokratian puolustamiseksi, miksi sitten ei makseta kaikille rekisteröidyille puolueille?

Kokoomus varmaankin saa eniten avustuksia ulkopuolelta, mutta vaikeinta on heille ilmoittaa tukijoittensa nimet. Suuresti huvittavat väitteet, ettei apua anneta palveluja odottaen. Joku firma se vaan maksaa 100 000 euroa pelkästä hyvästä sydämestä, voi pyhä Sylvi!

Kaiken kohun alle ovat jääneet EU-vaalien tulokset. Luulen kaikkien EU-kiihkoilijoiden häpeilevän tulosta, vain 40 prosenttia äänestäjistä vaivautui uurnille.

Aina suurempi osa kansasta ymmärtää Euroopan Unionin todellisen olemuksen. EU on länsieurooppalaisten entisten siirtomaavaltojen johtama unioni. Nämä valtiot ovat taloudellisten ja sotilaallisten etujensa ajamiseksi liittäneet unioniin myös köyhempiä itäeurooppalaisia maita ja sanelleet niille omat sopeutumisohjelmansa.

Pieni Suomikin on siellä missä asioista päätetään, tosin vain maksumiehenä. Saksa ja Ranska asioista päättävät ja koko EU:n päätäntää ohjaa Ranskan ja Saksan herruusasenne.

Runoilija Pablo Neruda huomautti aikoinaan, että Yhdysvallat osoittaa ahneutensa puhumalla itsestään Amerikkana, vaikka se ei ole edes Pohjois-Amerikan suurin valtio ja vaikka Amerikkaan kuuluu kymmeniä valtioita.

Samanlaista ahneutta on samaistaa EU ja Eurooppa, vaikka suurin osa Euroopasta ei kuulu EU:hun ja Euroopan maantieteellinen keskipiste on Minskin tienoilla.

Äänestysprosentti EU-vaaleissa saadaan kohoamaan, kun samalla kansalta kysytään, haluatko Suomen eroavan EU:sta?

Vaalien järjestämisen pahinta ongelmaa ei ole vielä ratkaistu, kansa kun saattaa äänestää väärin -kuten Gazan kaistalla, Moldovassa, Iranissa ym.

REINO WELLING Jämsänkoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu