Irtiotto arvoista

Ministeri Virkkunen esittää perinteisen kristinuskomme hyljeksintää ja alentamista uskontotiedoksi muiden ns. uskontojen joukkoon koulussa. Yksi huutomerkki ei riitä kirkumaan poliittista kokoomusta edustavien huonoa huutoa. Äkkiä ollaan irtautumassa vanhoista "koti, uskonto, isänmaa" -triangelin kolmion kulmista.

Koti on kokoomuslaiselle enää ahneuden ja omistamisen merkkinä. Siellä käväistään kääntymässä vallan kammareissa asumisen välillä. Isänmaa kaikuu enää onttona sanana EU-innokkuuden ja globaalin markkinahyväksynnän pyörteissä.

Rahalla ei ole isänmaata, eikä enää kokoomuksellakaan. Veroparatiisi on tutumpi kuin köyhä kotoinen kamara ja ruoka markkinamaista maistuvampaa kuin kotoisen puhtaasta navetasta?

Uskonto oli pitkään tuon vanhan kolmion kärkenä vierasta aatetta ja tulijaa vastaan, kristinusko ja lain taulut kohtuullisen toimeentulon alustana, sivistys ennen mässäilyä ja lankeemus varoittamassa ylpeydestäkin.

Nyt näyttää ahneus saaneen hyväksynnän kuolemansynneistä. Se mikä oli pyhää vielä pari sukupolvea sitten, veteraanienkin iltarukouksissa juoksuhaudoissa, on hiljaa hautautumassa viimeisten mukana.

Pari kolme hallituskautta pitkän korpivaelluksen jälkeen on avannut ovet ja ikkunat Eurooppaan ja etäämmälle kaiken saastan ja luonnottomuuden tulla kampeamaan sivistyksemme perustaa, kristinuskoa ja sen kylvämää odotuksen orasta heti kouluista ja tarhoista. Sitäkö merkitsee vaalien alla "työväen kosiskeluksi" heittäytyminen?

Kristillisyyden riisuminen kansasta ei saata onnistua, siinä kun ei ole mitään huonoa. Sitä keppihevosenako vain on haluttu käyttää rahvaskansan kannatuksen saamiseksi vaaleissa? Nyt se joutaa ennakolta manalaan, odottamaan rahan- ja vallanhimoisia. Halvaksi on arvioitu perusta, aate.

Uskontotieto ilmeisesti selitellään älykkäästi tasa-arvolla ja muilla hyvillä, uusaatteettomat hallitusryhmät hyväksynevät sen hiljaa.

Taas tarkoitus pyhittää keinot! Kuitenkin kansaa kohottaa yhä kristinusko ja siitä versonut kulttuuri. Oikeus omiin uskomuksiin on riittävä tervehdys tulijoille ja uskonnottomille, senkin kristinusko sallii.

JAAKKO RUOKOJA Laihia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.