Kairahtantie on kurjassa kunnossa

Kairahtantie täällä uuden uljaan Jyväskylän kaakkoiskulmalla valtatie 4:n parannustyömaalla on jätetty heitteille.

Me asukkaat odotamme, että työmaaliikenteen aikana kaupunki panostaa edes saman verran tienpitoon kuin normaalina vuotena ilman työmaaliikennettä. Emme ole kertaakaan saaneet lanausta, kastelua tai pinnoitteen korjausta. Nämä kaikki asiat on tehtävä kiireellisesti, jos ei muuten niin tiehallinnon kanssa yhteistyössä.

Emme enää odota, kun "nelostien projektiporukka" sen keväällisen erittäin tarpeellisen sepelinajon jälkeen ei ole tehnyt mitään muuta kuin kaivanut uusia kuoppia eikä ole pintaa laittanut ollenkaan sepelin päälle, vaan vaadimme tielle pyöräily ja lastenvaunujen työntämiskuntoisen pinnan. Se hoituu, kun siihen laitetaan sepelin päälle hieman ohuempaa ainetta, vaikkapa kivituhkaa. Samalla pinta sitoutuu ja pölyäminen vähenee vaikkei kasteltaisikaan.

Laitamme barrikadit tielle, jos ei sitä haluta pitää asukkaille kelvollisessa kunnossa. Sittenpä ei välinpitämätönkään porukka siinä ajele! Emme halua nolata tielaitosta, kaupunkia ja sen virkamiehiä. Tästä ei pidä "ottaa itseensä", vaan korjata asia, niin voi tulla vähemmän haukkumista ja valituksia muistakin asioista.

Tietysti joillakin yliviisailla on tapana aina keksiä joku selitys. Mutta kuten sanottu, puute korjattava, ettei menisi yöunet muiltakin kuin meiltä tuon kolinan kanssa!

OLAVI HUUSKONEN Jyväskylä, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.