Kaupunki rahastaa parkkisakoilla

Tuulilasiini oli ilmestynyt parkkisakko Jyväskylän keskustassa. Soitin pysäköinninvalvontaan, koska mielestäni en ollut pysäköinyt autoani virheellisesti. Olin jättänyt autoni samalle paikalle parin vuoden ajan aina silloin tällöin.

Paikka olikin kuulemma keskustan pysäköintikieltoalueella. Ihmettelin, miksi korttelin alkuun ei voitu asettaa merkkiä, sen olisi tajunnut paremmin. Olisi kuulemma liikennemerkkiviidakko, jos niin merkittäisiin.

Tiessä näkyivät vielä paikan "ääriviivat" maalattuina, joten ei tullut edes mieleen että se voisi olla sakkopaikka, koska kieltomerkki puuttui.

Kaupunki on keksinyt hyvän tavan rahastaa autoilijoita: kielletään pysäköinti ennen sallituilla paikoilla eikä ilmoiteta siitä riittävästi. Aina tulee joku, joka vanhasta muistista ajaa autonsa samalle paikalle kuin ennenkin. Jonkin aikaa jaettiin kuulemma vain huomautuksia, mutta eipä sattunut kohdalleni.

Viime vuonna ihmettelin, miksi Jyväskylä juhlii ei-pyöreitä syntymäpäiviään niin juhlavasti. Nyt ylpeydellä ajattelen, että olen ulkopaikkakuntalaisena osallistunut niiden kustannuksiin.

MIKKO LAMPINEN Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.