Palokan työmaa on asianmukainen

Heikki Höijer kertoo (Ksml 4.7.) Ritoharjuntien ja Norolantien yhdistävän väylän kunnostuksen jääneen keskeneräiseksi. Jyväskylän Energia -yhtiöt eivät ole tehneet kaukolämpöön, veteen tai sähköön liittyviä töitä kyseisellä alueella kesällä 2008, joten emme valitettavasti voi kommentoida alueen tämän hetkistä kuntoa tai nopeuttaa kunnostusaikataulua.

Ritopohjantien kevyen liikenteen väylällä Palokassa tehtiin kaksi poikitusta kaukolämpöputkien asentamisen vuoksi. Kävimme tarkastamassa Ritopohjantien kaukolämpötyömaan tietyömaamerkinnät. Ne olivat sijoitettu liikennesuunnitelman vaatimalla tavalla 50 metrin päähän työmaan molemmin puolin, jotta kevyen liikenteen väylän käyttäjät tietäisivät varautua edessä olevaan työmaahan ja hiljentää vauhtia reippaasti. Tämän lisäksi työmaan välittömään läheisyyteen oli sijoitettu ns. varoitustötteröt.

Kaukolämpötyön valmistuttua alueen pohja tasoitettiin ja vanhan asfaltin reuna leikattiin suoraksi uutta asfalttipintaa varten, joka tehtiin maanantaina 6.7. Käytäntönä on, että asfaltointi tehdään 1-2 viikon kuluttua työmaan valmistumisesta. Asfaltoinnit tekee Jyväskylän kaupungin ja JE-yhtiöiden yhdessä kilpailuttama asfaltointiyritys.

Jyväskylän Energia toimii vastuullisesti rakentaessaan ja vahvistaessaan kaupungin verisuonistoa: vesi-, kaukolämpö- ja sähköverkkoa. Emme aiheuta tahallisesti melua työmaillamme. Työssä on kuitenkin käytettävä monenlaisia työkoneita, jolloin ajoittain voi syntyä melua.

HEIKKI AARNIO kaukolämpöpäällikkö Jyväskylän Energia -yhtiöt

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.