Oikoradalle pitää saada oma yhdistys

Pääradan kehittämiseksi on oma yhdistyksensä. Keski-Suomen vaikuttajien Kalevi Olinin, Erkki Laatikaisen, Mauri Pekkarisen ja Markku Anderssonin kannattaisi panna alulle Lahti-Jämsä -oikoratayhdistyksen perustaminen. Susanna Huovinen entisenä liikenneministerinä olisi hyvä saada mukaan. Yhdistys olisi ensi askel radan toteuttamiseksi. Seuraavat olisivat tuen saanti hankkeelle EU:n raideliikenteen kehittämisohjelmalta ja toteuttamiskonsortion kokoaminen. Kerava-Lahti oikoradasta opimme, että uuden radan aikaansaaminen ei välttämättä vie pitkää aikaa.

TAPIO LAMPINEN dosentti Jyväskylä, Vaajakoski

Keski-Suomen Hiihdon historiikki 1987-2009 on kovasti työn alla. Päätoimittaja Alpo Peltola on tehnyt pitkän päivätyön tekstin suhteen. Kirjan taitto on alkanut ja kuvien valitseminen tekstin yhteyteen tapahtuu lähiaikoina. Tuhti historiikki ilmestyy vuoden lopulla.

Kaipaamme selkeitä, teräviä kuvia, lähinnä vuosilta 1987-2000 ennen digiaikaa. 2000-luku on kyllä hyvin turvattu.

Mielenkiintoisia kuva-aiheita olisivat ainakin 1980-luvun lopun kuuluisat Ruupon hiihdot Viitasaarella, Jari Laukkanen, valmentaja Tapani Ahonen, 24 tunnin hiihto Laajavuori (Teuvo Rantanen), Riikka Sirviö nuorena tyttönä, maakuntaviestit ja hiihtoleirit. Yhteyttä voi ottaa Keski-Suomen Hiihdon nettisivujen kautta: www.kshiihto.sporttisaitti.com.

ARTO HYYTIÄINEN historiatoimikunnan jäsen Saarijärvi

Kunnallisen eläkelaitoksen Kevan ympärillä ilmenevät vaalirahasotkut vievät uskottavuutta myös eläkelaitoksen toimista, ainaiset selittelyt Kevan sivuilla osoittavat, etteivät asiat ole kunnossa myöskään eläkelaitoksissa.

Suomen pitäisi selvitysten mukaan olla vähiten lahjontaan satsaava maa maailmassa. Toisin on käynyt. Kansalaisia on tietoisesti johdettu harhaan ja selittelyt on saatu pakon edessä. Toivon tämäntapaisen vääristelyn loppuvan, että luottamus esimerkiksi Kevan toimintaan palautuisi. Kevan rahat kuuluvat niiden maksajille eikä keinottelijoille.

PEKKA PENTTINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.