Työkkärissä mukavan viileää

Työkkärissä on mukavan viileää viettää helteistä kesäpäivää. Ilmastointi pelaa ja palvelu on koleaa. Kiitos.

MAUNO VOUTILAINEN Jyväskylä

Tiistaina 30.6. tarkoituksenani oli käydä muiden yhdistyksemme jäsenten kanssa Ränssin kievarissa syömässä, sekä sitten katsomassa kesäteatteriesitys. Kun tuo taito kävelyyn on jonnekin kadonnut, menin sinne henkilöautolla.

Kievarin pihalla olevalta, isännän näköiseltä ja kokoiselta mieheltä kysyin olisiko jossain lähistöllä invapysäköintipaikkaa. Hän osoitti rinteen alla olevaa ulkorakennusta sanoen paikkojen olevan sen takana.

Oudoksuin paikkain etäisyyttä kievarirakennuksesta sekä kesäteatterista, johon vastattiin jotenkin siihen suuntaan, ettei pihapiiriin haluta autoja. Pääportaan edessä kyllä tuolloin oli parkkeerattuna mersu parhaasta päästä. No, ajoin autoni sinne minne se osoitettiin, mutta pyörätuolilla kelaus ylämäkeen, joka oli päällystetty karkealla kivimurskeella, ei enää onnistunut. Että tällainen kesäteatterielämys tällä kertaa.

JOUKO MENSCHAKOFF eläkeläinen Jyväskylä

Luonnonelämysten keskellä liikkuminen on erittäin ihmistä rakentavaa. Tämä pohjaa siihen, että luonnonelämykset jäävät pysyvästi ihmishenkeen rikastaen näin henkistä olemuspuoltamme.

Samaa voi sanoa taide-elämyksistä. Ihminen ravitsee taide-elämyksillä omaa henkeään. Kuuluisa Goethe on sanonut näinkin, että voimakas eläytyminen kasvimaailman kauneuteen saa aikaan pakottavaa tarvetta kuvata sitä taideteoksena maalauspohjalle.

JUHANI VUORINEN Tampere

Palokassa on erittäin suosittu matonpesupaikka. Toivoisin, enkä varmasti ainoana, että pesupaikan kunnosta ja siisteydestä huolehdittaisiin paremmin.

Pesualtaiden pohjaventtiilit vuotavat ja sulkuhanat irtoavat kohta käsiin. Hankausalustat ovat lahoamassa. Viemäri ei jaksa vetää likavesiä altaiden alta, ylimääräinen liruu rinteeseen. Altaiden alustaa olisi hyvä saada jotenkin huuhdottua, koska kesän edetessä se on todella siivoton. Pesijä ei voi tuoda paikalle puhdistukseen tarvittavaa välineistöä. Myöskään mankelin alta vesi ei mene likakaivoon vaan luontoon.

MAIJA PELLINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.