Saako Palokan väylät tuhota?

Miksi JE-niminen yhtiö saa kaukolämpötöidensä yhteydessä tuhota kevyenliikenteenväyliä Palokassa?

Ritoharjuntien pään ja Norolantien yhdistävä väylä tuhottiin jo viime kesänä, eikä sen ennalleen korjaamisesta näy mitään merkkejä.

Nyt on sitten Ritopohjantiellä tehty useita teräväreunaisia poikittaisia kaivauksia, jotka aiheuttavat päivittäin vaaratilanteita pyöräilijöille ja erityisesti rullaluistelijoille. Ei tällaisista, alamäessä mutkan takana olevista ansoista riitä varoitukseksi sen kohdalla oleva pieni tötterö, vaan kyllä paikkoihin tarvitaan selkeät varoitusmerkit, ehkä 50 - 100 metrin päähän.

Tulevaisuudenkuva on murheellinen: Vaikka kyseisiä paikkoja joskus kuukausien kuluttua yritettäisiin korjata, syntyy niihin silti pian painumia, jotka jäävät, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, vuosikymmeniksi kiusaamaan kulkijoita.

Ilmeisesti sama yhtiö oli 25.6. Palokkajärven rannalla menevällä väylällä aiheuttamassa ihmisille kuulovaurioita, ainakin tilapäisiä. Täytyyhän olla jokin desibeliraja ja varoetäisyys, joiden ylittyessä ja alittuessa tie tulisi sulkea. Oma itsesuojeluvaistoni sai minut kääntymään kymmenien metrien etäisyydeltä, mutta jotkut ajoivat rohkeasti tämän helvetinkoneen vierestä.

Täydellisistä välinpitämättömyyttä kaikin puolin!

HEIKKI HÖIJER Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu