Oikeassa mielipiteessä on nimi alla

Olen nimimerkkikirjoittelusta samaa mieltä Reino Wellingin kanssa. Jenkeistä en ole samaa mieltä, jokainenhan saa olla mitä mieltä haluaa. Tosin vertasit nimimerkki-kirjoittelua verhon takana räksyttävään koiraan, mikä on kyllä loukkaus koiraa kohtaan.

Olen kahdesti alentunut nimimerkkitasolle 1970- ja -80-luvuilla. Toinen kirjoitus oli erään vähemmistöryhmän käyttäytymisetä ja viinan myynnistä Jyväskylän torilla yöaikaan ja toinen muistaakseni 190-luvun alun "taksisodasta".

Sivuharrastukseni vuoksi minut kuitenkin paljastettiin molemmissa kirjoituksissa. Silloin päätin, että ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.

En halua loukata ketään nimimerkkikirjoittajaa, vaikka sanonkin, että vain ujot, pelkurit tai rikolliset eivät uskalla julkaista nimeään mielipiteensä alle. Onhan jotenkin outoa, jos on jostain jotain mieltä, eikä voi tunnustautua kirjoittajaksi. Tällaisella mielipiteellä ei ole mitään arvoa.

Tämän kannan johdosta eräs atk-mies isosta, rahaan liittyvästä konsernista haukkui minut - nimimerkin takaa- koska hänen mielestään olisin sitä mieltä, että kaikki anonyymi-kirjoittajat olisivat rikollisia. En missään nimessä, onhan siinä vaihtoehtoja muitakin.

UNTO HEINÄMÄKI Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu