Mediasirkus sokaisi

Kun kaikenmaailman iltapäivä- tyrkkylehdet, muutamista paikallistoimijoista puhumattakaan, suolsivat suurenneltua vaalirahoitusjuttua kansalaisille, tekevät lainsäätäjät päätöksiä. Niistä me olisimme nostaneet suuremman "äläkän" kuin vaalirahajutuista, mutta kun niistä ei kerrottu ja ne haluttiin painaa vaalirahakirjoittelun alle piiloon.

Toinen suuri hallituspuolue haluaa konservatismin aatteissaan yksityistää koko Suomen. Julkiset palvelut pois kokonaan Suomesta ja EU:sta liittovaltio. Tätä rahan ja vallan ihannemaailmaa he mielestäni haluavat suomalaisille. Miltä kuulostaa?

Koska esimerkiksi kuntien julkisen talouden elvyttämiseksi suunniteltu Paras-hanke töpättiin pahasti, niin nyt näiltä töppääjiltä tarvitsee pikaisesti saada uudella lailla pois vastuu teoistaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon päättäjät ovat pelästyneet ja turvaavat selustaansa lailla, jonka voimaantulon jälkeen he eivät ole vastuussa älyttömämmistäkään päätöksistään.

Esimerkiksi tätä lakia "veisteltiin" sensaatiohakuisten lehtien kirjoittaessa Kevasta, Novasta, Vanhasesta ja Korhosesta. Mukaan kehiteltiin täysin lapsellista mediauutisointia aina televisiota myöten. Näin huomio saatiin pois lainsäädännästä.

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Jo presidentti Koivisto aikanaan suuttui medialle, sopulilaumalle, joka oli silloin ja on yhä lehtiyhtiöiden hallituksissa istuvien isokenkäisten pomputeltavissa. Sensaatiohakuinen media ja politisointi Suomessa vetävät yhtä köyttä - nyt tämä viimeistään huomattiin. Että herrat ja lääkärit ja sosiaalialan päättäjätahot eivät ole vastuussa teoistaan, esimerkiksi. Mentiin halpaan.

Mielenkiintoista, kuinka paljon kokoomuksen, "työväenpuolueen", kannattajia onkaan terveysalan päättäjistössä ja politiikassa. Kun vaaliraha-asiaa oli kaikki torvet täynnä, kokoomus myhäili itsekseen.

Tuntuu, että eettisyys ja inhimillisyys ovat tälle puolueelle vieraita sanoja. On harkittava lehtien tilaamista tarkemmin.

SEPPO SAARINEN Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.