Kaupunginvaltuuston periaatelinjaus pitää

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti 16. 3. periaatelinjauksena, että "hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen mukaisesti Jyväskylän kaupungin lukiokoulutus siirretään hallinnollisesti Jyväskylän koulutuskuntayhtymään 1.8. 2010 lukien edellyttäen, että siirron jatkovalmistelun yhteydessä ei tule esiin mitään sellaista olennaista muutosta, minkä vuoksi järjestämissopimuksesta pitäisi poiketa."

Tämä oli tärkeä periaatelinjaus. Sehän lopetti keskustelun siitä onko järjestelytelysopimus jurisesti sitova vai ei ja rajasi keskustelun mahdollisiin "olennaisin muutoksiin". Onko sitten tapahtunut olennaisia muutoksia, jotka estäisivät toimeenpanemaan valtuuston periaatelinjauksen? Ei ole.

Sivistyslautakunta ei ottanut kantaa näihin mahdollisiin "olennaisiin muutoksiin" vaan arvioi ehdotettua siirtosopimusta ja sen vaikutuksia.

Sivistyslautakunta viittaa päätöksessään jatkotyöskentelyn tuottamiin tuloksiin ja lisäselvityksiin. Niitä ei ole ainakaan minulle missään vaiheessa esitetty. Lukioiden siirtoa valmistellut työryhmä, jonka jäsenenä olin, keskittyi valmistelemaan siirtosopimusta eikä ottanut kantaan "olennaisin muutoksiin".

Sivistyslautakunnan enemmistö tukeutunee asiantuntija-valmistelijana toimineen Jorma Lempisen raportin viimeiseen sivuun ja siinä ilmaistuihin kannanottoihin. Ne eivät perustu mihinkään selvityksiin tai tuloksiin vaan ovat Jorma Lempisen henkilökohtaisia mielipiteitä, joista siirtoa valmistellut työryhmä sanoutui irti.

MATTI VESA VOLANEN sivistyslautakunnan jäsen (vas.) Lukioiden siirtoa valmistelleen työryhmän jäsen Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu