Ei hukata ihmisyyttä

Pakastimesta on nyt syöty viimeisetkin marjat. Vessapaperia ei ole ollut viikkoon. Lämmintä ruokaa söin muistaakseni viimeksi toissapäivänä. Ajatella, että nämä ovat jyväskyläläisten tämän päivän tarinoita, elämäntodellisuutta joka puhuu karua kieltä. Kun kuulen tällaista, mietin miten kaikki tuo voi olla mahdollista tämän päivän Suomessa!

Suoraan sanottuna inhottaa meidän ihmisten ahneus ja laput silmillä kulkeminen. On totta, että työvoima on vedetty minimiin ja vähät työntekijät yrittävät tehdä parhaansa virastoissa ja muualla auttaakseen esimerkiksi taloudelliseen loukkuun jääneitä ihmisiä, mutta peräänkuulutan aitoa kohtaamista. Kukaan ei halua olla vain nimi ja numeroita paperilla. Kunpa muistaisimme, että ihmisen taloudellinenkin hätä on vain osa kokonaisuutta.

Nyt tarvittaisiin rakkauden vallankumous! Toteamus on otettu eräästä kirjasta. Sanat puhuvat siitä, mitä me tarvitsisimme. Tarkoitan sellaista rakkauden vallankumousta, että ihminen ymmärtäisi olla ihmiselle ihminen: olisi läsnä, kuuntelisi ja auttaisi sen minkä voi. Ei ole ylpeyden aihe se, että uskaltaa olla kova ja kylmä hätäänsä huutavalle. Ei hukata ihmisyyttä ja inhimillisyyttä!

ELISA LAMPINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.