Bussikortilla voi matkustaa edullisesti

Eeva Geier kirjoitti (Ksml 31.5.) osin virheellisesti Jyväskylän liikenteen kalleudesta. Enemmän minua häiritsee se, ettei toimitus ole samaisella mielipidepalstalla oikaissut asiaa, jolloin kaikki lukijat saisivat myös oikean tiedon. Eeva kirjoittaa kertamatkanhinnasta rahalla maksettaessa, jolloin kertamatka on 2,90 e.

Mutta jos matkustajan liikkumistarve on esim. välillä Palokka-Vaajakoski/ Kangaslampi-Sarvivuori tai yleensä 0-9 km, niin matkustajan kannattaa ottaa 40 matkan tasakaksavyöhykkeen bussikortti, jolloin kertamatkan hinnaksi tulee 61e/40 matkalla = 1,525 e/ matka. Eli n. 1,50 e kertamatka. Kortti on voimassa puoli vuotta, jos viikossa tekee kaksi matkaa, niin matkat tulee käytettyä kortin voimassaoloaikana.

Kuinka moni viitsisi käydä ostamassa lehden joka kerta kioskilta, jos sen saa kotiin kannettuna ja edullisemmin. Kortilla maksaminen on matkustajalle huomattavasti helpompi tapa maksaa matkansa, ja tunnin siirto-oikeus on kortilla, eikä asiakkaan tarvitse muistaa pyytää siirtolippua. Lisäksi kortin voi ladata uudelleen bussissa. Tämä tieto lippuvaihtoehdoista on luettavissa mm. koteihin jaetuista aikatauluvihkosista ja bussiessa olevista tiedotteista.

REIJO HONKOAHO Paikallisliikenteen kulj. Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.