Kouluissa tarvitaan luovuutta

Nykyinen yhteiskunta on kuin eräänlainen tuotantolaitos, jossa ihmisen tulee olla mahdollisimman tuottava, melkein kuin koneen ratas. Koululaitoksemme ei pitäisi valmistaa yhteiskuntaamme vain mahdollisimman tuottavia vaan myös eläviä yksilöitä.

Yleiseen koululaitokseen verrattuna Rudolf Steiner -kouluissa on pyrkimyksenä kasvattaa tasapainoisempia, luomiskykyisiä ihmisiä. Steiner-kouluissa onkin taiteellinen opetustapa opetuksen periaatteena. Oppilaan taiteellinen eläytyminen opetettaviin asioihin kehittää eheämmän, elävämmän yksilön.

JUHANI VUORINEN Tampere, Terälahti

Mistä johtuu, että Suomen kunnissa on niin huonoja asiainhoitajia, että kansalaisilta loppuu leipä sekä terveydenhoito? Kun virkamiehet eivät hoida suomalaisten asioita, niin kenen asioita sitten, ulkomaalaistenko?

Suomi menettää paikkansa kartalla, jos asioista vastaavat eivät hoida olemassaolon vaatimuksia - joskus se luotto menee eikä ilman luottoa voi elää. Jos Jyväskylän kunnalliset eivät osaa hoitaa asioita kansalaisten etujen mukaisesti, pitää valtion herrojen ryhtyä hoitamaan niitä, että kuntalaisten etuja ryhdytään hoitamaan ja toimimaan niin, että kansalaisilla on toimeentulo sekä palvelut.

Eiväthän kunnanisät tarvitse palveluja eivätkä leipää, eli siis toimeentuloa. Kun he pärjäävät ilmankin.

Palkka niille, jotka tekevät isänmaan puolesta työtä. Ovatko nykypäättäjät samanlaisia kuin aiempien rakennemuutosten tekijät? Silloin on varmaa, että Suomi menettää paikkansa kartalla.

HANNU VALKONEN Jyväskylä, Palokka

Palokassa asuvat joutuvat menemään hyvin kauas päästäkseen ratsastamaan. Itsekin joudun käymään tallilla, jonne on melkein 25 kilometriä. Bensaan kuluu paljon rahaa, eivätkä vanhemmat ole riemuissaan.

Palokassa olisi paljon hyvää ja rauhallista tilaa talleille. Täällä on myös paljon nuoria, jotka ratsastavat. Ihmisiä tietenkään voi pakottaa muuttamaan Palokkaan ja perustamaan tallia, mutta täällä olisi ainakin paljon innokkaita ja tulotkin talleille olisivat hyviä.

Tikkakosken suunnalla on jo ihan riittävästi talleja, joten ottakaapa hevosihmiset vinkistä vaariin ja perustakaa ratsastuskoulu Palokkaan!

VEERA ANTINAHO Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.