Voilla on monia verrattomia ominaisuuksia

Viitasaaren koululaisten aloittaman "rasvakamppailun" puolesta voisi nousta kannattajia meidän aikuistenkin joukosta. Tässä muutamia perusteluja.

Käytän itse leivän päällä voita. Syynä on maun lisäksi se, että voin valmistusaineena on pelkkä maitorasva, ainoana lisäaineena suola.

Voiko olla puhtaampaa luonnontuotetta?

Jälkikasvussamme on perhe, jolla on monia ruoka-aineallergioita. Aikaisemmin heillä oli pöytäkäytössä vain yksi margariinilaatu, mutta sitten he siirtyivät voihin. Kaikissa pöytämargariineissa on soijaa, joka ei heille sovi.

Joidenkin tutkimusten mukaan voilla on allergioilta suojaavia ominaisuuksia. Myöskin on varoitettu panemasta leipämargariinia paistinpannuun, koska silloin syntyy myrkyllisiä yhdisteitä. Voista ei ole sellaista vaaraa.

Lopuksi yksi omakohtainen huomioni. Jotkut jälkeläisemme haluavat täällä vanhempiensa luona käyttää, kuka mitäkin kevytlevitettä. Elleivät he vie avattua rasiaa mukanaan, saavat he seuraavalla kerralla tullessaan huomata, että rasia on suljettuna jääkaapissa ottanut hometta. Voi ei sensijaan homehdu.

RAILI KUITUNEN Laukaa, Lievestuore

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu