Suomen uskottavuus puntarissa

Rasismin, syrjinnän, muukalaisvihan ja suvaitsemattomuuden vastainen maailmankonferenssi kutsutaan koolle YK:n Ihmisoikeusneuvoston (UNHRC) määräyksestä 20.-24. huhtikuuta Geneveen, Sveitsiin. YK:n yleiskokous on valtuuttanut tämä konferenssin neuvottelemaan ja organisoimaan keinoja, joilla päästäisiin "toteuttamaan tehokkaasti ja perusteellisesti" Durbanissa, Etelä-Afrikassa vuonna 2001 pidetyn ensimmäisen konferenssin johtopäätöksiä ja suosituksia.

Konferenssin tarkoituksena on kansainvälisen rotusyrjinnän poistaminen. Tämä jalo tavoite vaatii tarkempaa tarkastelua varsinkin siksi, että monet kokouksen organisoimiseen osallistuvista valtioista polkevat räikeästi ihmisoikeuksia ja ovat antisemitismin edistäjiä.

Yksi Geneven konferenssin pääjärjestäjistä on maailman laajin islamilainen järjestö, OIC (the Organization of Islamic Conference).

Viime vuonna, 7.10.2008, OIC:n pääsihteeri, professori Ekmeleddin Ihsanoglu oli Ulkopoliittisen Instituutin kutsumana puhumassa Helsingissä pidetyssä seminaarissa. Puhetta seuranneen yleisökeskustelun aikana OIC:n pääsihteeri antoi hätkähdyttävän vastauksen kysymykseeni, joka koski hyvin tunnettua ilmiötä, muslimien antisemitismiä.

Professorin rohkean lausunnon mukaan "Kukaan muslimi, hyvä tai paha, ei voi olla antisemiitti. Se on vain teoriaa, ei totta".

Tällä lausunnolla Ihsanoglu kielsi antisemitismin olemassaolon missään islamilaisessa maailmassa, 1,3 miljardin muslimin keskuudessa.

Ihsanoglun ahdasmielinen lausunto on tallennettu ja sen voi jokainen katsoa You Tubessa.

Suomi on päättänyt osallistua Geneven konferenssiin. Suomen hallituksen ja ulkoministeriön olisi nyt syytä kysyä itseltään, kuinka se voi säilyttää maineensa ihmisoikeuksien puolustajana ja antisemitismin vastustajana osallistuessaan konferenssiin, jota ohjailee OIC muslimimaailman antisemitismin kieltävine pääsihteereineen.

Onko viisasta liittää itsensä oman antisemitisminsä kieltävään järjestöön, joka järjestää rasismia käsittelevän konferenssin?

EU:n ulkopolitiikan takana piilottelu tai muiden suurempien EU:n jäsenvaltioiden vanavedessä kulkeminen ei vapauta Suomea vastuustaan tehdä oikeita ratkaisuja, jos se tosissaan haluaa olla uskottava ihmisoikeuksien edistäjä ja antisemitismin vastustaja tämän päivän maailmassa.

KENNETH SIKORSKI Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.