Happeen hilpeä kultajuhla

Happeen A-juniorit tekivät ikäluokkansa salibandyhistoriaa voittamalla Suomen mestaruuden toisen kerran peräkkäin. Edellinen vastaava yksittäismestaruus oli vuodelta 1995. Tavanomaisen mestaruustaistelun ohella tämä finaalisarja tarjosi liki kahdeksansataiselle yleisölle runsain mitoin muutakin suuren rahan ulkopuolella olevaa yhteisöllistä nautittavaa.

Poikien äitejä oli paikalla yhtenäisissä t-paidoissaan, joiden selkämyksissä luki yksilöllisesti: "Happeen A-poikien huoltoa jo vuodesta (-88-91)," pojan syntymävuodesta riippuen. Suuri juliste: "Happeen kannustusta neljässä polvessa" kertoi koko perheyhteisön sitoutumista harrastukseen.

Eikä juuri jälkeen jääneet rakkaan vastustajan, tamperelaisen IC-Akatemian taustajoukotkaan. Monimetriset lakanat ja äänekäs parikymmenlukuinen tyttöystävä-/sisarus -kannustusryhmä varmasti huomattiin ja muussa toistasataisessa asiallisessa tamperelaisjoukossa oli mukana jopa perheitä omiaan kannustamassa.

Happee ja IC-Akatemia (Ilves+Classic) ovat menestyksellä mitaten kaksi ikäluokkansa parasta suomalaista salibandyjoukkuetta. Vuonna 1988 syntyneet ovat kisanneet juniorisarjoissa ja eri turnauksissa samoista mitalleista jo kymmenen vuoden ajan. Joukkueista on tullut toisilleen hyvin tuttuja ja yhteistyötäkin on tehty, mm. ulkomaisten turnausmatkojen suhteen. Tietämän mukaan joukkueet sopivat talvella Uppsalan turnauksesta palatessaan, että kevään finaalissa vielä kohdataan. Kumpikin hoiti osansa kunnialla ja kauden hieno huipennus toteutui. Oliko sitten ihme jos monetkin halailivat toisiaan onnittelukierroksella.

Menestys näyttää nyt kotiutuneen Hippoksen maisemiin. Happeen naisten hopeajoukkue sai ansaitsemansa aplodit ja kukituksen mestaruusottelun erätauolla. JyP jatkanee lähipäivinä samoissa merkeissä liikuntaharrastajien hullaannuttamista, joten jyvässeudun penkkiurheilun ystävän olo alkaa olla talven jäljiltä perin kylläinen.

Happeen salibandytoiminta on kovassa nosteessa. Lajin harrastajapohja on laaja ja kaikki ovat "omia" tältä seutukunnalta. Kasvu- ja nuoruusiän aktiivinen liikunnanharrastus on mitä parhainta kehon ja mielen ennakoivaa terveydenhoitoa kohti aikuis- ja seniori-ikää. "Suuri raha" on toistaiseksi tuntematon asia, eikä vammautumisiakaan kovin usein satu, mikä entisestäänkin nostaa tuon edullisen nuorten harrastuksen arvoa jopa kansanterveydellisestikin ajatellen.

Onnittelut ja menestystä myös jatkossa!

TAISTO KOTKA 1995 "kultapoikien" kuljettaja Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu