Rahaa otetaan, jos annetaan

Optiokohun syytä kannattaa miettiä.

Kaikki ottaa rahaa jos vain annetaan, ei Mikael Lilius ole poikkeus. Politiikkojakan ei kannata syyllistää, vaan niitä jotka ovat huonosti päättävät, korkeille päätöspaikoille valinneet. Katsokaa peiliin.

ESKO JÄRVENPÄÄ Jämsä, Jämsänkoski

Kommentoin muutamaa asiaa:

1. Lasten ei pitäisi aloittaa koulunkäyntiä nykyistä aikaisemmin. Hyvin opiskelleena voisi valmistua, vaikka työnhakijaksi, keskimäärin nykyistä aikaisemmin.

Opiskelevat vievät oikeilta työttömiltä töitä liian halvalla ja osa-aikaisina, esim. mäkkärissä.

2. Koirien pussiruuat: Koirille tarkoitetut, sinänsä ihan hyvät, valmiit murot eivät kelpaa, jos on mitä tahansa muuta tarjota, kuten palvikinkkua. Voisiko niitä muroja vähän kehitellä? Toki hinta on pidettävä osassa tuotteita alhaisena, se vaikuttaa asiaan.

3. Urheilukenttä vietiin: Jyväskylässä sokeitten koulun ja dementiatalojen välissä ollut urheilukenttä on rakennettu, sillä tontilla on kolme uutta parakin näköistä taloa. Ei ole kenttää enää, pururadastakin pätkä on pätkäisty, kentällä olen juossut jonkun kierroksen. Alimittainen kenttä oli, mutta viihtyisä. Pururataakin kiersin, viime ja toissa kesänä, aika monta kierrosta.

Näin muuttuu maisema.

MAUNO VOUTILAINEN Jyväskylä

Vastuullinen koiranomistaja ennakoi muut liikkujat. Kaikki eivät kouluta koiraansa saati välitä kanssaihmisistä, koiran kun saa valitettavasti hankkia melkein kuka tahansa.

Joskus pelottaa omankin turvallisuuden puolesta, kun eläin ei ole hallinnassa. Meidät saa ohittaa kuka tahansa rauhallisin mielin.

Koirallinen ja vastuunsa kantava,

HENNA VILKKILÄ Jyväskylä

Ei tosiaankaan. Valtion yläpää voi kyllä hyvin ministerit ja presidentit. Rahaa riittää kyllä EU-humuun ja sinne suuntautuviin avustuksiin, vaikka lainaa ottamalla, mutta ei kotimaahan, josta verotkin kerätään. Siellä leikataan. Ja mistä leikataan: koulutuksesta eli lapsista ja terveydenhuollosta.

Muista leikkauksista eivät viime hallitukset ole osanneet puhuakaan. Koululaisten ruoka on nyt leikkauksen kohteena. Suomen presidentti ja ministerit, eikö teitä hävetä.

KAUKO LAHTINEN Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu