Naisten panos yhä näkymätöntä

Jämsä-Jyväskylä-Äänekoski -kehityskäytävän "seutuseminaarissa" 7.4. me kehityskäytävän asukkaat jäimme ihmettelemään, miten tässä hankkeessa, jossa vannotaan innovaatioiden, luovuuden, osaamisen ja uudenlaisen alue- ja kaupunkikehittämisen nimiin, sorrutaan kuitenkin niin perin "vanhanaikaiseen". Siihen, että julkisuuteen koko hanke näyttäytyi taas kerran pelkästään miesten puuhana. Monituntisessa seminaarissa esiintyi vain miesasiantuntijoita, jotka toisiaan kumarrellen puhuivat viisaita.

On oletettavissa, että kehityskäytävän 200 000 asukkaan joukkoon kuuluu myös toisen sukupuolen edustajia, luultavasti heitä on asukaspohjassa peräti enemmistö?

Onko ajateltavissa, että naiset eivät vieläkään ole Keski-Suomessa tai maakunnan tärkeimmissä kaupungeissa varttuneet luotettaviksi osaajiksi talouden, teknologian ja luovan kehittämisen alueilla?

Oli ilo kuulla, että kaupunkivyöhykettä kehitetään kestävän kehityksen ilmapiirissä. Kartutetaan inhimillistä, sosiaalista pääoma ja otetaan ihmisen ääni mukaan. Hm. Toivottavasti jatkossa myös naisihmisen.

Löyhässä yhteistyöverkostossa, jota kehityskäytäväidea on, voi myös kysellä demokratian perään. Siihen ei juurikaan nyt puututtu.

ARJA PAAKKANEN Kaupunginhallituksen jäsen, Jämsä PIRJO KÄPYLÄ Kunnanhallituksen varapj., Uurainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.