Marttila vahvoilla isäntien isännäksi

Maataloustuottajien etujärjestön MTK:n rooli yhteiskunnassa ei ole sama kuin menneinä vuosikymmeninä yksinkertaisesti siitä syystä, että järjestön jäsenmäärä on laskenut jyrkästi. MTK on kuitenkin edelleen tärkeä etujärjestö. Vaikka maatilojen lukumäärä on vähentynyt ja vähentyy edelleen, kotimaisen elintarviketuotannon tärkeys tunnustetaan yleisesti.

MTK:n edunvalvonnassa korostuu tänä päivänä Euroopan unionin suuntaan. Se ei ole kuitenkaan vähentänyt kansallisen edunvalvonnan tärkeyttä. Asetelma merkitsee sitä, että MTK:n johtaminen on poikkeuksellisen vaativa tehtävä. Järjestön puheenjohtajaan kohdistuu suuria odotuksia ja paineita.

Järjestöä kolme vuotta johtanut Michael Hornborg jättää puheenjohtajan tehtävät huhtikuun lopulla. Vahvimmaksi seuraaja ehdokkaaksi on noussut järjestön kakkospuheenjohtajan Juha Marttila, maatalous- metsätieteiden tohtori ja lypsykarjatilan isäntä Simosta.

MTK:n valtuuskunta valinnee torstaina huhtikuun 23. päivänä Marttilan puheenjohtajaksi. Aikaisemmin toisena vahvana puheenjohtajaehdokkaana mainittu EU:n tuottaja- ja osuustoimintajärjestön pääsihteeri Pekka Pesonen on torjunut ehdokkuuden.

Marttilan valinta isäntien isännäksi olisi historiallinen, sillä ensimmäisen kerran tehtävään valittaisiin pohjoissuomalainen maanviljelijä. Ratkaisulla saattaisi juuri nyt olla MTK:ta eheyttävä vaikutus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.