Juhlapyhät ovat elämän rikkautta

Suomi on edelleen kristitty maa ja kristilliset juhlapyhät tuovat iloa jokaiselle ja katkaisevat arjen kiireen. Juhlapyhät suovat tilaisuuden lepoon, hiljentymiseen ja perheen sekä ystävien kanssa vietettyyn aikaan.

Eri vuodenaikojen juhlapyhien merkitys antaa syvyyttä kansalliseen kulttuuriimme.

Juhla-aikojen kristillisen merkityksen tulisi inspiroida meitä kiitollisuuteen ja lähimmäisten muistamiseen. Tässä on kristillisyyden sanoman rikkautta parhaimmillaan!

Huolenani on kuitenkin, että nopeatahtisen elämänrytmin ja maallistumisen myötä nuori sukupolvemme alkaa vieraantua kristillisestä perinteestä ja sen merkityksestä. Jos joulun sanoman, Kristuksen syntymäjuhlan korvaavat vain tonttuleikit ja pääsiäinen jää vain noitien ja trullien ajaksi, kadotamme hienon ja rikkaan yhteytemme omaan kulttuuriimme ja sen syvälliseen sanomaan.

Kansallinen identiteettimme tulisi olla vahva.

Haluan tehdä sen puolesta työtä, ettei kristillinen uskonnonopetus ja kansallisen identiteettimme lähtökohtineen katoa nykymaailman menoon.

Kuulin äskettäin erään Suomessa asuvan muslimin sanovan, että myös eriuskoisilla maahanmuuttajilla olisi paljon helpompaa asua Suomessa, jos suomalaiset olisivat juurtuneet kristillisyyteensä!

Tässä on ajatuksen aihetta sellaisille, jotka pelkäävät kristillisyytemme loukkaavan eriuskoisia.

Meidän tulisi olla terveellä tavalla ylpeitä kansallisesta perimästämme ja uskonnostamme siinä kuin muutkin.

Ei ole mitään syytä ns. vapaamielisyyteen vedoten peitellä kristillisen kasvatuksen sanomaa ja tärkeyttä yhteiskunnassamme.

Kristinuskon sanoma painottuu lähimmäisenrakkauteen ja toivon sanomaan siitä, kuinka Jumala rakastaa jokaista ihmistä ihonväriin, taustaan tai varallisuuteen katsomatta.

Toivon sanoma on entistä tärkeämpi aikana, jolloin epävarmuus ja toivo saattavat kadota taloudellisiin vaikeuksiin. Suurempi menetys kuin kaikki taloudellisesti mitattavat asiat on se, että kansakunta menettää kansallisen identiteettinsä ja omanarvontuntonsa.

Arvomaailmamme heijastuu kaikkeen hyvinvointiin ja sen puuttuminen tuottaa taas pahoinvointia. Ilman uskoa ja toivoa emme voi nujertaa pelkoa ja ahdistusta elämästämme ja yhteiskunnasta.

Perheet tarvitsevat tukea ja rohkaisua yhteiskunnassa. Vanhat ja nuoret tarvitsevat toisiaan, nuorten voima yhdistettynä vanhemman polven elämänviisauksiin luo sitä rikkautta, jota ei rahallakaan voi ostaa.

Olkoon Pääsiäisen sanoma meille kaikille rohkaisua ja toivoa antavaa aikaa. Voimme lukea pääsiäisen kertomusta siitä, kuinka Vapahtajamme kantoi kaikki pelkomme ja kipumme antaakseen meille rauhan ja yltäkylläisen elämän.

Voimme vain arvailla opetuslasten pelkoa ja hämmästystä kun he näkivät opettajansa vangittuna ja sitten ristiinnaulittuna. Niin usein meidänkin elämässämme olosuhteet näyttävät mahdottomilta. Voimme kuitenkin elää toivossa ja muistaa, että Pääsiäisen sanoma kertoo ilouutista siitä, kuinka Kristus kuoli, haudattiin mutta Hän on ylösnoussut.

Haluan toivottaa hyvää ja Ilontäytteistä Pääsiäisen aikaa jokaiselle!

LAURI OINONEN kansanedustaja Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu