Kokoomus tuhoaa peruspalveluja

Olen työpäivieni päätteeksi harrastanut tutkivaa journalismia, aiheina yksityistäminen ja kokoomuksen poliitikot.

Hämmästyttää, kuinka työväen puolueeksi julistautunut kokoomus on mukana monessa peruspalveluiden yksityistämistä haluavassa tahossa. Erittäin monessa ja suurella joukolla.

Lautakuntien äänestyskäyttäytymistä seuraten voi tulkita selkeästi, että juuri kokoomuslaiset valtuutetut ja puolueen kannattajiksi esimerkiksi kunnallisvaaleissa julistautuneet virkamiehet ja -naiset ajavat intohimoisesti julkisia palveluja alas. Saman huomaa myös sanomalehdistä muutamalla vilkaisulla.

Tarkoitan alasajamisella sitä, että peruspalveluiden käyttäjiltä otetaan pois sanan- ja vaikutusvalta. Kun palvelun tarjoajana kussakin yhteydessä on kunnalliseksi palveluksi naamioitu "julkinen palvelu", yksityisyrittäjä päättää nostaa jonkun asian hintaa euromääräisesti kohtuuttomaksi tarvitsijoille. Kuka estää? Ei kukaan. Jos et löydä euroja maksaa esimerkiksi hammaslääkäriäsi, niin kärsi kipusi. Ja se on "yksityisiltä ostettu palvelu" sanotaan. Näinhän se menee.

En ymmärrä, miksi Suomen kansalaisten tasavertaisuutta ajavat puolueet antavat kokoomuksen eriarvoistaa näin räikeästi ihmisiä. Nukutteko te?

Minulle ainakin tuli erittäin hyvä syy lähteä mukaan politiikkaan ja ehdokkaaksi seuraaviin vaaleihin.

MARJA-LIISA VESTERINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.