Kesätyöpaikoista Jyväskylän kaupungilla

Tuuli Kulonen kirjoitti (Ksml 29.3.) otsikolla "Kaupungillako muka vapaita työpaikkoja nuorille?" kaupungin kesätyöllistämisestä. Jyväskylän kaupunki työllistää kesäkaudella 2009 noin 300 nuorta. Kesätyöpaikat jakautuvat työllisyysmäärärahoilla rahoitettaviin paikkoihin sekä yksiköiden omilla rahoillaan rahoittamiin kesätyöpaikkoihin. Näiden lisäksi kaupungilla on erityisesti kesäkautena paljon sijaisia, kausityöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Helmi-maaliskuussa haettavana olleiden kesätyöpaikkojen valinnat tehdään hakemusten perusteella. Joukossa on muutamia tehtäviä, joissa aiemmasta kokemuksesta ja/ tai koulutuksesta on hyötyä.

Näissä paikoissa aikaisempina vuosina vastaavassa tehtävässä työskennelleet saavat etua kokemuksestaan, vaikka valintakriteerinä se ei olekaan. Valtaosassa tehtäviä hakijoille ei kuitenkaan ole asetettu erityisvaatimuksia ja näissä tehtävissä henkilöt vaihtuvatkin vuosittain. Näin mahdollisimman monet nuoret saavat kokemusta kuntatyöstä.

Hakijan kirjoituksesta ei selviä minkä tyyppisistä tehtävistä hän oli keskustellut Jyväskylän kaupungin edustajan kanssa. Lisätietoja kesätyöpaikoista ja niihin liittyvästä hakumenettelystä saa Jyväskylän kaupungin henkilöstöyksiköstä.

PERTTI MALKKI henkilöstöjohtaja PÄIVI ANTTILA henkilöstösuunnittelija Jyväskylän kaupunki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu