Terran sumppuristeys odottaa yhä päätöksiä

Joko kohta Terran sumppuristeyksen (Jyväskylän Palokassa) ongelmaa pähkäilevillä olisi jotakin konkreettia esitettäväksi? Vai onko asia hoidettu niillä parilla liikennemerkillä, jotka käytännössä eivät kuitenkaan toimi?

Terran pihasta tulevat autoilijat eivät näe tai eivät halua nähdä merkkiä, joka varoittaa Jokelantieltä tulevasta liikenteestä; kuvittelevat tulevansa oikealta, vaikka tulevat pihasta. Liikenneympyrästä Terraan päin alamäkeä lasketteleville autoilijoille mitään merkkiä ei olekaan. Näin ollen he päästelevät surutta suoraan Terran pihaan, vaikka kai autokoulussa jo on opetettu, että oikealta tulevaa pitää väistää? Oikealta päin on tässä siis yhtä kuin Jokelantieltä.

Ihan en oivalla, mikä idea oli laittaa Jokelantieltä tuleville merkki, joka kertoo "kyllä, tulet oikealta, saat ajaa ensin"? Kyllä Jokelan asukkaat sen tietävät. Valitettavasti muut kyseisellä tieosuudella liikkuvat eivät tiedä.

Päivittäin risteyksessä sattuu useita läheltä piti -tilanteita, jotka yleensä vältetään vain sillä, että Jokelantieltä tulevat väistävät, vaikka ei liikennesääntöjen mukaan tarvitsisikaan.

Kun risteyksessä sitten ajaa liikennesääntöjen mukaan, soppa on valmis: äkkijarrutuksia, tienposkeen väistöjä, murhaavia katseita, kansainvälisiä käsimerkkejä.

Tehkää jotain! Alkaa olla miettimisen ja suunnittelun aika jo ohi. Laittakaa ensiavuksi vaikka stop-merkit sekä Terran pihasta tuleville että Terraan päin alamäkeä lasketteleville. Antakaa Jokelantieltä tuleville oikeasti etuajo-oikeus, joka heille kuuluu.

Tai on toinenkin ratkaisu: avatkaa taas Jokelantieltä Palokanorrelle se liittymä, jota useampaan kertaan (kolmasti?) jo on avattu ja taas katkaistu. Voisi kiertää Terran sumpun kaukaa.

Nyt tarvitaan tekoja.

RAIJA HÄMÄLÄINEN Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu