Ruotsi voitti taas kerran

Oliko vika valmennuksessa vai oltiinko vielä perinteisten lajien menestyksen ja juhlimisen kulutushuumassa? Vaikuttaa siltä, että metsäteollisuudenkin kilpailussa olisi hyvä keskittyä myös printtilajeihin, joissa vauhdin monipuolisuus, jaksotukset ja kiriherkkyys ratkaisevat.

Ruotsalaiset ovat ilmeisesti tämän jo ajoissa havainneet, kun puuta ostamme nyt jopa heiltä. Tätähän enteilivät meillä jo alan aikaisemmat lakot ja viimeiset vauhtihurman korkeat palkankorotukset.

Ruotsalaiset jo ovat ajoissa havahtuneet ja kajonneetkin menestyksestään huolimatta mm. ylisuuriin johdon optioihin ja kultaisiin kädenpuristuksiin ja jopa harkinneet puuttumista palkkoihin laman torjunnassa.

Velkapaperi on huono lääke juhlien jälkeiseen päänsärkyyn, joka useimmiten on itse aiheutettua ja aiheuttaa vielä särkyä tuleville sukupolvillekin.

Alamäkeä seuraa yleensä ylämäki, jolloin tärkeätä on, että "sukanvarressa" on vielä voimia varastossa etenkin vapaalla tyylillä hiihdettäessä.

Kuten lisäksi tiedetään ilmastonvaihtelu voi sotkea hiihtokeliä ja voiteluissakin voi tulla ongelmia, kun lisäksi voiteluaineiden ja valmentautumiseen tarvittavan energian hinta on äkillisesti noussut pilviin. Ne eivät voi olla vaikuttamatta lamauttavasti tulokseen myöskään metsäteollisuudessa.

Miten lienee asia valmentautumisen osalta globaaliin kilpailuun metsä- ja paperiteollisuudessa, kun apuakaan ei enää tule Karjalan metsämaastoista kotimaiseen vastamäkeen.

VEIKKO AVIKAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.