Uusi liitto vai Mooses?

Juha Ruotsalainen esitti (Ksml 31.3.) yksitoista kysymystä, jotka koskivat pääosin Vanhan testamentin Mooseksen lakia.

Tuon lain kautta ei yksikään ihminen ole tullut autuaaksi. Siksi Jeesus tuli maan päälle ja täytti tuon lain meidän puolestamme. Pitäisihän näin kristillisessä maassa tietää, ettei seurakunta ole Mooseksen lain alaisena, vaan Jeesuksessa me saimme tulla paremman lain perilliksi. Uusi liitto Jumalan ja ihmisen välillä on nyt voimassa.

Älä hyvä mies yritä selviytyä Vanhan liiton eväillä tässä ajassa. Näitä Mooseksen lain pykäliä tarjotaan myös usein netissä. Ei siksi, että niillä ihminen pelastuisi vaan siksi, että kirjoittajatkin käsittävät, miten mahdotonta niitä on noudattaa. Samalla halutaan hyökätä Raamattua vastaan.

Joka haluaa päästä totuuteen, silloin on paras avata Uusi testamentti. Siellä kerrotaan, miten toivotonta ihmisen on pelastua omassa voimassaan. Siksi on on annettu parempi tie, joka on meille valmistettu Jeesuksen sovitustyön perusteella. Ei enää omia yrityksiä, vaan kaikki annetaan lahjaksi pelkästään armosta. Jeesus "on näet yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt pysyvästi täydelliseksi ne, jotka pyhitetään", Hebr.10:14.

Näistä Ruotsalaisen "pykälistä" on yksi meitä koskeva voimassa, eli homouseksuaalisuus. Arkkipiispammekin talvella sanoi, että se on Raamatussa kielletty. Se siis koskee koko ihmiskuntaa kaikkina aikoina. Siksi suuret kirkot vastustavat tuota elämäntapaa.

Evankelilaisluterilaisten diakoniatyöntekijöiden tapaamisessa Lappeenrannassa esitelmöimään kutsuttuVenäjältä kirkkoherra Sergei Kiselev viittasi Venäjän ortodoksisen kirkon hyväksymään asiakirjaan, joka koski mm. aborttia, eutanasiaa ja homoseksuaalisuutta.

Kiselev sanoi: "Samaan aikaan osa protestanttisista uskonsuunnista, törmätessaan näitä asioita koskevaan, uuden ajan ideologiaan, poikkesi Jumalan antamasta pyhien kirjoitusten totuudesta ja lähti tielle, joka hyväksyy homoseksuaalin ja abortin, mikä tekee heidän kristillisen julistuksensa arvottomaksi".

Minkä arvosta on sellainen selitys, mitä nyt meille julistetaan? Suvaitsevaisuuden nimissä ihminen halutaan "vapauttaa" tekemään sellaista, jonka Sana selvästi kieltää.

VÄINÖ PAANANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu