Liian vapaata alkoholipolitiikkaa

Suomen hallituksen alkoholipolitiikka on aivan liian vapaata ja innovatiivista. Nytkin nostetaan (ainakin toimittajien otsikoinnista päätellen) pelkästään viinan hintaa eikä lainkaan konjakin. Miksi hallitukset aina keksivät uusia alkoholipolitiikan muotoja, kuten hinnan noston. Kyllähän vanhat keinot (kuten paremman väen paheksunta) olisivat riittäneet.

Sosiaalipolitiikka on muutenkin aivan liian suvaitsevaista. Nuuskaa ei kielletty, tupakointi on edelleenkin sallittua jopa julkisesti ja lakritsipiippujakin saa vielä myydä.

Vaikeaa on myös ymmärtää, että numeron 69 käyttö sallitaan edelleen jopa vaaleissa ehdokasnumerona.

Tiedotusvälineet hoitavat tärkeistä asioista tiedottamisen kehnosti. Pääministerin kihlauksestakin sain tiedon aivan vahingossa.

Keskisuomalaisenkin kulttuurisivut vievät liikaa tilaa näiltä tärkeiltä asioilta ja tärkeältä urheilulta, idolseilta sekä tähtien kanssa tanssimiselta.

Pakolaiseksi ryhtymistäni vauhdittaa myös pelko turvallisuudesta: Miksi meillä ei ole enemmän häkämiehiä ja fantastisia kataisia, jotka pakottaisivat kansalaiset Natomyönteiseksi?

Paikallispolitiikka on kehnoa: Miksi ihmeessä ei lopeteta nopeasti Vaajakosken ja Palokan kaikkia kouluja ja siirretä ne keskustaan.

Sivistymättömän kauppahallin paikalle voitaisiin rakentaa yksi koulu ja kirkkopuiston parkkihallin päälle toinen.

MIKAEL ELGLAND Jyväskylän, Vaajakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.