Kansalle sirkushuvinsa

Peilin edessä opetelluin elein ja Obamaa imitoiden valtionvarainministeri Jyrki Katainen vakuuttaa, kuinka juuri nyt on oikea rako helpottaa parempiosaisten verotusta, että juuri se on nyt oikeaa elvytystä, jos mikä. Miltei samaan hengenvetoon hän kertoo, että me joudumme ottamaan uutta velkaa noin 40 miljardia euroa. (240 mummon miljardia.)

Katainen tietänee silti, miten suuresta summasta on kysymys. Hän tietänee hyvinkin - suuren rahan edustajana, miten kansan taskulla on hyvä ja on lupakin, käydä, kun pitää paikata, vaikkapa oma, tai hallituksen moka.

Ja tottahan se on, kansa meillä on aina herrojen ja narrien mokat maksanut, milloin mitenkin. Edellisestä pahasta kriisistä selvittiin, eläkeläisten ja vähäväkisten suolivyötä kiristäen. Ja sitäkin kriisiämme edelsi, jos oikein muistan, porvarihallitus. Ensin Holkeri ja sitten Aho.

Sanotaan kansan tarvitsevan sirkushuvinsa. Jos iltapäivälehtien lööpit luetaan kansanhuviksi, pääministerimme on onnistunut huvittamaan ainakin osaa kansasta, tämän olen lukenut ilmeistä.

On eri asia, osataanko keskustapuolueessa ylpeillä Vanhasen saavutuksista.

En tunne oikeaa Matti Vanhasta. Tunnen vain sen Vanhasen, joka antaa kasvot peruslukemilla lausuntojaan, joskus kiusaantuneen oloisena, toimittajien kiusallisiin kysymyksiin. Mitä miettinee Vanhasesta kansan syvien rivien mies, tai nainen? Jaksavatko he yhä uskoa Matti Vanhaseen, lööppien kuninkaaseen?

ESKO NYGREN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu