Pakolaiskeskusten rakentamisesta

Iltalehti uutisoi 26.3.09, että demarien ex-ministeri Arja Alho on saanut uhkailuja kun hänen kotikuntaansa avataan pakolaiskeskus. Tuosta uhkailutiedosta sain käsityksen, että A. Alho on ollut myötävaikuttamassa keskuksen tulemista.

Meillä Jämsässä tuotiin valtuustoon lähes 20 vuotta sitten, että ryhtyisimme rakentamaan kymmenien miljoonien markkojen rakennusta eli pakolaiskeskusta.

Paikkakunnan ns. suuret puolueet olivat päättäneet myöntyä rakentamiseen. Jos asiaa mitataan tämän hetken taloudellisella lamalla, niin mikäli esitys olisi hyväksytty, olisivat siihen upotetut miljoonat olleet vielä lisänä tämän ajan alijäämäisyyteen.

Pitkänä kunnallispolitiikan seuranta-aikana on tullut koettua miten epävarma sopimuskumppani valtio on. Sen se kyllä osaa, että kun kunnat tarttuvat melkein jokaiseen rahoitustäkyyn, niin lopulta kunnille jää vain maksajan rooli. Valtiohan on vastuussa kansalaisistaan, mutta lopullinen vastuu on siirretty kunnille.

Tärkeimmin havaittavana on koettavissa vähentyneinä tukitoimenpiteinä terveyden, sosiaalialan ja sivistystoimen kohtalot.

Niissä kunnat joutuvat epäterveesti supistelemaan tarvittavia palveluksia. Enemmistöltään ne kohdentuvat alimpiin tuloryhmiin. "Pylvästalosta" saamme kyllä, varsinkin vaalien alla, kuulla katteettomia lupauksia, jotka sitten syödään jälkiruokana saavutetun menestyksen pöydältä.

Pakolaispolitiikkaan palatakseni, maahamme on apua hakemaan vähemmistönä sellaisia pakolaisia jotka kuka tahansa hyväksyy. Mutta kun koko pakolaispolitiikka on arvontakorista vedettyä, niin hallitsematon käytäntö on saanut kustannuksista välittämättä liian suuren vallan.

Siksi Jämsän päätös olla rakentamatta tapoihinsa kuuluvaa kalliin sortin pakolaisrakennusta, oli oikea ja sillä päätöksellä saavutettiin myös synergiaetuna se, ettei saatu myöskään niitä nyt tietämättömiä harmeja kuntalaisille.

MAUNO SUOKAS Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.