Rahojen haaskaukselle "stoppi"

Näitä yritysten optioita on kansa kauhistellut jo vuosia, mutta kun on kyse valtion yhtiöstä, niin ministerien vastuu korostuu entisestään. Tällaiselle veronmaksajien rahojen haaskauksellen olisi saatava "stoppi". Etenkin nyt kun ollaan syvän taantuman kourissa.

Vai selviytyykö ministerit tästäkin asiasta politikoinnilla ja toistensa syyttelyllä. Fortuminkin tapauksessa on saatu ansiotonta arvonnousua, koska energia on jatkossakin helppo rahastuskeino johdolle.

PEKKA PENTTINEN Jyväskylä

Hallituksen enemmistö teki ensimmäistä kertaa kunnollisen päätöksen suojellakseen arvokasta pohjavettä, mutta miten kävikään. Lehtijutuissa päätöstä arvosteltiin, eikä sanallakaan puhuttu arvokkaan pohjaveden suojelusta. Vastustajien joukossa osalla kommentit olivat lastentarhatasoa, kun värikkäissä kommenteissa Aku Ankkakin pääsi loistamaan.

Kyllähän Virtain kunta olisi voinut ostaa maata ja myydä osan pelloista niitä tarvitseville ja lopuilla mailla suojella arvokasta pohjavettä. Osalla valtuuston jäsenistä taisi puntti tutista, ilmeisesti painostuksen alla.

ANTTI KOTALAMPI Virrat

Sekä perussuomalaiset että itsenäisyyspuolue osallistuvat eurovaaleihin.

Molemmat tunnetaan EU:n arvostelijoina. Mitä eroa on niiden suhtautumisessa EU:hun?

Itsenäisyyspuolue vaatii Suomen eroamista EU:sta, että suomalaiset voisivat päättää omista asioistaan. Perussuomalaiset taas kritisoivat EU:ta. Timo Soini keksii unionista osuvia sutkauksia ja vastustaa Lissabonin sopimusta, mutta hänen mielestään Suomen ei pidä erota EU:sta.

EU:ta on helppo arvostella sanallisesti. Kaikki puolueet esittävät eriasteista EU-kritiikkiä. Suomalaisilla olisi enemmän mahdollisuuksia tulla toimeen ja selvitä tulevista kriiseistä, jos asioista alettaisiin päättää itse mahdollisimman pian.

Koko EU-jäsenyydestä on syytä tehdä johtopäätöksiä, ennen kuin on liian myöhäistä.

ANNI VIITASAARI opiskelija Alajärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu