Nuorilla on mieli maassa

Nykyajan nuoret ovat mielestäni liian masentuneita tai heillä on muuten huono olla. Monet nuoret eivät edes hanki apua ongelmiinsa, vaan yrittävät itse päästä pois pahasta olosta. Tämän takia ongelmat voivat pahentua ja pienestä asiasta voi tulla maailmanloppu, kirjaimellisesti.

Masennusta näkee mielestäni liikaa: toiset itkevät ja toisilla on hirveät jäljet ranteissa ja / tai jaloissa. En tiedä, miksi masennus on lisääntynyt, mutta vanhempien avioerot saattavat lisätä masennusta ja myös median lähettämä kuva ihannevartalosta saattaa masentaa nuoria tyttöjä.

Toivon, ettei masennuksesta tule mitenkään "muotia". Silloin masennusta ei otettaisi enää tosissaan ja sitä kautta oikeasti apua tarvitsevat eivät saisikaan sitä. Masennus on todella vakavaa ja siihen on pakko saada apua!

Tilannetta voisi korjata sillä, että koulussa puhuttaisiin enemmän masennuksesta ja heille kerrottaisiin koko totuus tästä sairaudesta. Eihän kukaan halua kuolla masennukseen? Myös aikuiset, erityisesti vanhemmat voisivat tukea enemmän nuoria. Mikäli epäilee olevansa masentunut tai muuten on jatkuvasti paha olla, kannattaa mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajalle tai koulupsykologille, heillä on vaitiolovelvollisuus.

Ystävien ja kavereiden kuuluu tukea masentunutta nuorta ja kuunnella häntä.

PAULIINA KOKKO Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu