Missä on voimistelu tiedotusvälineistä?

"400 seuraa, 140 000 jäsentä, Suomen toiseksi suurin lasten ja nuorten liikuttaja ja lajiliitto, suurin aikuisten liikuttaja ja perustettu 138 vuotta siten." Näin lukee Suomen voimisteluliitto Svolin nettisivuilla. Mutta mitä kummaa?

Lehdissä puhutaan 550:n Suomessa rekisteröityneen miespelaajan lajista curlingista, ja toinen juttu koskee mäkihyppääjien illanviettoa. Missä ne 140 000 voimistelijaa ovat, kun heistä ei ole juttua lehdissä? Missä ovat ne upeat hetket, joita jotkut voimistelijat viettivät esiintymislavalla äskettäin?

Vuoden ympäri joukkuevoimistelijat, telinevoimistelijat, näytösvoimistelijat, akrobatiavoimistelijat ja rytmisen voimistelijat harjoittelevat ahkerasti, kilpailevat ja esittävät upeita ohjelmiaan sekä nauttivat tästä hienosta lajista.

Mutta suurin osa suomalaisista jää tietämättömäksi niistä iloista, joita voimistelu tuottaa. Mistä tämä johtuu?

Perusteluiksi ei kelpaa, että Suomen kansa rakastaa jääkiekkoa sekä formulaa ja ne ovat lajeina tunnetumpia. Niin olisi voimistelukin, jos sitä uutisoitaisiin yleisemmin.

Ovatko Suomen tiedotusvälineet kaupallistuneet niin paljon, että urheilun iloa ja kauneutta näytetään vain silloin tällöin, kun taas rahalajit pääsevät pääuutiseksi tiedolla, että Suomen maajoukkue ei pärjännyt tällä kertaa MM-kisoissa?

Suomi on voittanut joukkuevoimistelun MM-kisat seitsemän kertaa ja kolmena vuonna peräkkäin. On suorastaan ylellistä, kun kilpailut esitetään YLE:n kanavalta tallennettuina. Voimistelu on kuin sivuroolin näyttelijä, joka taidoistaan huolimatta ei pääse valokeilaan suurien megatähtien varjoista.

Jos lehdissä on kerran tilaa kertoa monen otsikon verran jääkiekosta samana päivänä, niin miksei siinä olisi myös tilaa kertoa pienten jumppareiden onnistuneesta ensiesiintymisestä tai Suomen voimistelujoukkueen mahdollisuuksista kahdeksanteen MM-kultaan?

Olen aivan varma että monta tuhatta suomalaista, vauvasta vaariin, ilahtuisivat, jos he saisivat lukea tunnelmia tai jopa nähdä oman kuvansa uutisissa, heille rakkaan lajin, voimistelun parissa. Eläköön voimistelu!

LOTTA HEIKKINEN Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.