Hallituksen asioista ja vähän muustakin

Minulla on ollut mahdollisuus seurata eduskunnan kyselytunteja televisiosta viime aikoina ja todeta, kuinka hyvin keskusta, kokoomus ja vihreät hoitavat Suomen köyhien asioita. Olen todennut muutaman kansanedustajan olevan paikan päällä niin sanottuina joo-miehinä nostamassa vain palkkaa.

Pohdin, eivätkö he osaa puhua ollenkaan kuten Veltto Virtanen. Mikko Alataloa en ole nähnyt kertaakaan paikalla noissa lähetyksissä, kun taas vastaavasti Tennilä haluaisi puheenvuoroja, mutta jostakin ihmeen syystä ei saa. Siksiköhän, että hän sanoo asiat liian suorasti, niin kuin ne ovat?

Ja sitten tähän niin sanottuun koko kansan haluttuun eläkeuudistukseen. Eiköhän hallituksen ja eduskunnan olisi aloitettava eläkeuudistus oman talon sisältä ja poistettava niin sanotun kahden eduskuntakauden istuneita pääsemästä eläkkeelle iästä riippumatta. Esimerkiksi Halme jäi juuri hyvin ansaitulle eläkkeelle, ja vastaavasti Veltto Virtanen ja Alatalo kohta pääsevät sille.

Onhan se kyllä selvä asia, että ottaa koville istua kaksi kautta ja polttaa itsensä loppuun täysin työkyvyttömäksi - pitkien kesä- ja joululomien ansiosta.

Eihän missään työpaikassa ole tämmöisiä etuuksia: kahden kuukauden kesälomia ja joululomia, ja että noin 40-vuotiaana pääsee eläkkeelle, täysin terveeenä ja työkykyisenä.

Ja sitten näille hallituksen jäsenille, että kukahan heistä on tehnyt oikein rehellistä työtä? Herännyt aamuviideltä ja ruvennut valmistautumaan työmiesporukan juhliin, vienyt lapset päivähoitoon ja kiireesti sitten kello seitsemäksi omalle työpaikalle huilaamaan jotta jaksaisi olla työelämässä vähintään 65 vuoden ikään, mielummin vielä kauemmin.

Onhan ne lapset käytävä vielä hakemassa kotiakin neljän jälkeen, käytävä ruokaostoksilla, pestävä pyykit ja vietävä lapset harrastuksiin illalla. Pitäisi vielä jäädä aikaa omiinkin tarpeisiin. Kyllähän kansa tämmöisen juhlan kestää, varsinkin kun avopuolisoiden neljän viikon kesälomat sattuvat useimmiten vielä eri aikaan.

Nostakaa eläkeikä vaikka 70 vuoteen. Vähempi tarvitsee kansalle maksaa eläkettä. Sehän se on tarkoituskin.

Mitä tulee uusiin veronmaksajiin, niin niitähän tulee joka päivä lisää rajojen ulkopuolelta Lähi-idästä, Venäjältä ja muualta. Vai ovatko nämäkin valmiita eläkeläisiä Suomeen tullessaan?

JARMO HÄKKINEN Göteborg, Ruotsi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu