Mistä apu valtatyhjiöön?

Ilmastomuutos-keskustelu alkoi jo 1970-luvulla, mutta vasta viime vuosina se on todella noussut otsikoihin, edelleenkin vain puheen tasolla, teot puuttuvat. Päästökauppakin on vain silmänlumetta, koska vapaan markkinatalouden aikana suursaastuttajat siirtyvät kehitysmaihin rajoituksia kiertämään!

Kunpa ongelma olisikin niin yksinkertainen: pelkkä ilmastomuutos - liikaa hiilidioksidia!?

On muistettava samanaikaisesti nykyinen peruuttamaton muutos koko maapallolla - nykyihmiskunta on kuin dinosaurus, joka tuhoaa kaiken mennessään:

- Öljysuonet pumpataan kiihtyvää vauhtia tyhjiksi ja yritetään täyttää vedellä, samalla kun eletään öljyntuotantohuippua ja tiedetään varmasti, että öljy alkaa loppua.

- Maakaasua tuotetaan ja etsitään pumpaten jo merien pohjasta samalla, kun jo lasketaan maakaasunkin tuotantohuippua, nimittäin sekin alkaa loppua!

Samaan aikaan metaani lisääntyy ikiroudan sulaessa Siperiassa ja napajäätiköiden kadotessa yhä nopeampaan tahtiin. Jos metaanin talteenottoa ei osata hyödyntää tai edes yritetä estää, muodostuu metaanista hiilidioksidiakin suurempi uhka elämä säilymiselle.

Pelkästään uraanin, kivihiilen, öljyn ja kaasun pumppaus sekä niihin liittyvä infrastruktuuri on niin massiivista kaivostoimintaa, että jo se aiheuttaa mannerlaattojen liikkumista ja epävakautta maan kuoressa, sekä täysin ennakoimattomia seurauksia maapallon ytimessä.

Maanalaisten ydinkokeitten seurauksena saatamme aiheuttaa resonanssin jonka seurauksena maapallo murskautuu asteroideiksi! Korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoitus on myös täysin ratkaisematta miljoonaksi vuodeksi! Tuskin nykysukupolvi edes yrittää ratkaista sitä, koska talouskasvu ei saa pysähtyä! On kulutettava enempi vaatii pääministeri.

Maapallon ihmisen toimillaan aiheuttaman ennakoimattoman käyttäytymisen seurauksena maanjäristykset tulevat yleistymään kaikkialla maapallolla, myös meillä!

Halleluja! Samaan aikaan nykyinen tiede on pirstonut tiedon sirpaleiksi: yliopistomme tuottavat sirpaletutkijoita ja dinosaurus-taloustieteilijöitä, jotka eivät ymmärrä luonnon toimintaperiaatteista hölkäsen pölkästä, koska maaäiti on raiskattu pelkäksi kuolleeksi luonnonvarareserviksi.

Ilmastomuutos on siis vihdoinkin noussut uutisotsikoihin, mutta se on vain kuin hyttysen ininää siihen haasteeseen verrattuna, jota se peilaa: massiivisen öljynporauksen seurauksena varsinkin lähi-idässä on ennakoitavissa ja odotettavissa enenevässä määrin mannerlaattojen liikkeitä, tsunameja, maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia. Kun samalla maapallon lämpötila kohoaa ja merenpinnat nousevat kaikkialla, muodostuu tulevaisuus yhä epävarmemmaksi. Ilmastomuutoksen takaisinkytkentäilmiö pahentaa tilannetta ja kiihdyttää uuden jääkauden syntymistä.

Nykyinen poliittinen valtatyhjiö on kuin kuilu, johon meidät yritetään upottaa!

Missä viipyy pelastajat?

SINIKKA TYYNELÄ Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.