EK yhteistyökumppanina Keski-Suomessa

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola oli 4.1. julkaistussa kolumnissaan huolestunut siitä, ettei Elinkeinoelämän keskusliitto olisi kiinnostunut Keski-Suomesta ja sen kehittämisestä. Huoli on aiheeton. EK on ja haluaa vastakin olla kehittämässä Keski-Suomea ja alueen yritystoimintaa.

EK:n asiantuntijatyö on aktiivista ja pitkäjänteistä. Järjestö vaikuttaa alueella yrityspalveluiden kehittämiseen, edistää työvoiman saatavuutta sekä osallistuu työryhmissä esimerkiksi EU-rahoituksen suuntaamiseen. Työtä tehdään hyvässä yhteistyössä alueen virkamiesten ja muiden julkisen sektorin toimijoiden kanssa. EK on keskusteleva yhteistyökumppani ja asiantuntija, jonka tavoitteena on tuoda lisäarvoa keskisuomalaiseen päätöksentekoon.

EK on rakentanut aluetoimistojensa oheen yritysjohtajista koostuvat aluejohtokunnat. Keski-Suomen yritysjohtajat antavat järjestön toimintaan arvokkaan panoksen tarjoamalla osaamisensa yhteiseen käyttöön. Tämän ohella keskisuomalainen yritysedustus on myös EK:n hallituksessa.

EK tavoittelee tiivistä yhteistyötä koko maakunnan kanssa.

Keski-Suomi saa takuulla uudenlaisen latauksen vuoden alusta toteutuneesta Jyväskylän kuntaliitoksesta. Muut saman kokoluokan kaupungit seuraavat tarkasti Jyväskylän tapaa rakentaa vetovoimaista aluetta niin asukkaille kuin alueella toimiville yrityksille. Kaupungilla onkin merkittävä rooli koko alueen elinkeinopolitiikassa.

Maakuntaliiton johdolla kootussa osaamis- ja työllisyystyöryhmässä linjataan strategiaa, jotta alue pystyy kohtaamaan tulevaisuuden työvoimahaasteet. Valmistelutyötä tehdään laadukkaasti. Työryhmään osallistuminen on ollut mieluisa tehtävä.

Päättyneen vuoden aikana keskustelu korkeakoulujen kehittämisestä on lyönyt korkeitakin aaltoja. Jyväskylän yliopisto on tarttunut työhön aktiivisesti ja pitää paikkaa yliopistojen uudistamisen eturintamassa. EK haluaa kannustaa korkeakouluja, kun ne valitsevat tulevaisuuden menestymisalueitaan. Toisaalta EK viestittää aktiivisesti tarpeista, jotka ovat tärkeitä yritysten kilpailukyvyn kannalta.

Yritysten Taitava Keski-Suomi -hankkeen siipien suojassa on kehitetty jo useita vuosia koulutusta yrityslähtöiseksi erityisesti pk-yritysten tarpeisiin. Tämäkin pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta ja on osoitus elinkeinoelämän ja päättäjien hyvästä yhteistyöstä.

Aluetoiminnassa EK pohtii jatkuvasti toimintamallejaan parhaan mahdollisen vuorovaikutuksen synnyttämiseksi. Elinkeinoelämän keskusliiton perimmäisenä tavoitteena on kehittää koko maata, jotta Suomi voi jatkossakin tarjota yrityksille parhaan mahdollisen toimintaympäristön. Näin myös Keski-Suomessa.

ANNALEENA MÄKILÄ aluetoiminnasta vastaava apulaisjohtaja EK:sa Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.