Kiitos viisutekstityksestä!

Yleisradio tekstittää Euroviisujen Suomen karsinnat, kaikkiaan neljä suoraa ohjelmaa, jotka lähetetään perjantai-iltaisin tammikuun aikana. Tekstitys toteutetaan teksi-tv:n sivulla 334.

Kuulonhuoltoliitto, nyk. Kuuloliitto, on tehnyt pitkään työtä tv-tekstitysten lisäämiseksi. Olemme vuosien aikana neuvotelleet ja vedonneet päättäjiin, mm. kansanedustajiin, Yleisradion hallituksen jäseniin ja toimivaan johtoon sekä suureen yleisöön, jotta julkisen palvelun tarjoama informaatio ja viihde olisi myös kuulovammaisten ja esimerkiksi huonokuuloisten ikääntyneiden saavutettavissa. Viime vuonna EU-parlamentti kehotti edistämään lainsäädäntöä, joka edellyttää julkisen palvelun tv-yhtiöitä tekstittämään kaikki ohjelmansa.

Kuulonhuoltoliitto on ollut tyytymätön siihen, että nykyisellään Yle on tekstittänyt vain 30 prosenttia kotimaisista ohjelmista. Tavoitteemme on, että tekstitys olisi saatavilla kaikkiin ohjelmiin eli että myös kaikki huonokuuloiset saisivat katetta maksamilleen lupamaksuille.

Nyt on kuitenkin aika kiittää Yleisradiota siitä, että yhtiö on päättänyt tekstittää Suomen Euroviisukarsinnat, huolimatta suorien lähetysten haasteellisuudesta.

Samalla kiitos myös ennakkoluulottomuudesta, kun yhdeksi artistiksi karsintoihin kutsuttiin viittomakielinen räppääjä Signmark.

TARJA VALJUS viestintäpäällikkö Kuuloliitto Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.